La Policia Local de Roda de Berà utilitzarà càmeres personals de gravació

REDACCIÓ – Roda de Berà, 8/5/2022

A partir d’aquest dissabte passat, 7 de maig,  els agents de la Policia Local de Roda de Berà porten un nou element als seus uniformes, una càmera personal de gravació de vídeo i so. L’Ajuntament ha adquirit un total de 12 unitats, tenint en compte el número d’agents que poden coincidir durant un mateix torn.

Les càmeres personals, de mida molt petita, aniran col·locades al pit dels i les agents, i enregistraran des d’una perspectiva subjectiva amb una lent gran angular de 130 graus. Amb elles s’assolirà una major transparència de la tasca policial en actuacions o situacions que puguin ser conflictives, en les quals es donin circumstàncies de risc per als agents o de terceres persones. Aquestes han estat recollides en un protocol d’ús que hauran de complir per donar garanties als drets i a les llibertats de totes les persones.

La càmera té una funció de pre-gravació, la qual permet conservar les imatges i els sons enregistrats moments abans de l’activació del dispositiu per part de l’agent. Aquest s’haurà de mantenir en marxa fins que no finalitzi l’actuació policial que ha causat l’activació de la càmera.

“El simple fet de saber que estàs gravant en aquell moment ja tindrà un efecte dissuasiu en moltes ocasions i ajudarà a rebaixar la tensió en alguns moments. També ofereix una major seguretat i més garanties per al ciutadà, però també per als nostres agents”, assegura Antonio Gómez, cap de la Policia Local de Roda de Berà.

Situacions excepcionals

Alguns exemples de situacions en les quals els agents hauran d’enregistrar la seva actuació són per utilització de força física, atac o intimidació per armes o objectes perillosos; en situacions en què es posi en risc la integritat física tant dels agents com de la ciutadania; en casos de desordre públic; o davant d’un delicte, entre d’altres.

Les imatges quedaran emmagatzemades en un servidor municipal i seran destruïdes en un mes des del seu enregistrament, excepte quan estiguin relacionades amb infraccions penals o administratives greus, amb una investigació policial en curs.

Foto: La Policia Local de Roda de Berà compta amb una dotzena de càmeres personals de gravació de vídeo i so. /  AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This