Signat el contracte de les obres d’interconnexió dels dipòsits de Sant Antoni i Brises del Mar d’Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 3/5/2022

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i el director tècnic de l’empresa Agrotecnica Del Segria SL, Marcos Ortega, han signat aquest dimarts, 3 de maig, el contracte d’obres per a la interconnexió dels dipòsits d’aigua de Sant Antoni i Brises del Mar.  Es tracta d’un dels projectes més significatius del mandat que, beneficiarà, segons ha remarcat Molinera, “a més d’un centenar de famílies de la urbanització que feia anys que reclamaven les obres”.

Aquesta millora suposarà que la urbanització rebi aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i deixi de subministrar-se amb l’aigua del pou que hi ha a la zona. D’aquesta manera es millorarà principalment el gust de l’aigua que, en el cas de la del pou, podia tenir un gust més salat, segons el dia i època de l’any, per la proximitat al mar d’aquesta estructura i pels increments de consum d’aigua especialment a l’estiu.

Els treballs començaran en els propers dies i consistiran tècnicament en la instal·lació d’una canonada d’impulsió de 3.507 metres des del dipòsit de Sant Antoni al dipòsit de Brises del Mar; i la instal·lació d’un grup d’impulsió format per dues bombes multicel·lulars verticals model MXV-50/1603 de Calpeda de 3 KW cadascuna amb variador de freqüència. El projecte ha estat redactat pel despatx d’enginyeria i arquitectura SET enginyeria, i el director de l’obra serà Rafael Cabré.

Aquesta canonada discorrerà soterrada per camins municipals i per terrenys particulars fins arribar a la paret exterior del dipòsit de la urbanització de Brises del Mar per connectar-lo per l’interior d’aquest. Aquests més de tres quilòmetres i mig de canonada passaran pel subsòl de vies com la carretera n-340, la comarcal TP-214, l’autopista AP-7 i l’antiga via fèrria Reus-Roda de Berà.

El coalcalde d’Altafulla ha assenyalat que les obres podrien estar enllestides a mitjans de juliol, ja que l’empresa adjudicatària s’ha compromès a finalitzar-les en dos mesos i mig. El preu d’adjudicació ha estat de 346.610,78 euros amb IVA inclòs, molt per sota del de licitació que se situava en els 421.667,61 euros.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This