L’acord de col·laboració del servei de policia local de Torredembarra, Creixell i Altafulla ja és oficial

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/5/2022

Després de dos anys de treball entre els Ajuntaments de Torredembarra, Altafulla i Creixell i la Generalitat de Catalunya, aquest dilluns, 2 de maig, s’ha fet el darrer tràmit perquè el servei de policia local als ajuntaments de Torredembarra, Creixell i Altafulla sigui una realitat: la signatura oficial. Arriba després que el 31 de març és publiqués al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La signatura s’ha dut a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra i ha anat  càrrec dels alcaldes dels tres municipis: Eduard Rovira (Torredembarra), Jordi Llopart (Creixell) i Jordi Molinera (Altafulla).

A l’acte de signatura de l’acord, a més dels alcaldes, han estat presents els caps de les policies locals de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal; de Creixell, Antonio Dote, i d’Altafulla, Jordi Gil. També hi ha assistit la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Generalitat, Begoña Curto; el cap de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Ramon Franquès, i el cap de Seguretat Ciutadana de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Francesc Bernal.

Com a representant de la Generalitat, Curto ha qualificat de “notícia positiva” que l’acord hagi arribat a bon port i ha reconegut que ha estat un procés que ha hagut de superar obstacles burocràtics i la farragositat de l’administració amb perseverància. “És una eina poc utilitzada pels municipis però que l’actual legislació permet per donat un millor servei a la ciutadania”, ha afirmat Curto, que ha assenyalat que la relació de confiança entre les dues administracions hi ha ajudat.

Un acord pioner amb tres objectius

Aquest acord de col·laboració i cooperació entre les policies locals té per objectiu millorar l’eficàcia i la prestació del servei entre aquests tres municipis, possibilitar l’estalvi econòmic i donar seguretat jurídica a les actuacions dels efectius de qualsevol dels tres cossos policials en qualsevol dels tres termes municipals.

El conveni té una durada de quatre anys, a partir dels quals s’haurà de renovar i la presidència de la comissió directiva serà rotatòria entre els alcaldes. El primer any la presidirà Torredembarra, seguida de Creixell i finalment Altafulla.

La iniciativa és pionera ja que, en aquests moments, a Catalunya només hi ha un altre acord, que s’ha gestat paral·lelament, entre els municipis gironins de Cassà de la Selva,  Llagostera i Caldes de Malavella. L’eina de l’acord permet posar els màxims recursos a disposició de la millora del servei. Les policials locals seguiran treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha destacat que aquest acord és fruit d’un treball de dos anys amb participació de polítics i policia local i mossos i que és pioner a tot Catalunya. Rovira ha volgut remarcar que l’acord no afectarà la dedicació dels agents de cada cos al seu municipi. Per la seva banda, l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha destacat que “l’acord dona legalitat a unes actuacions que les policies dels tres municipis ja desenvolupen en algunes èpoques de l’any” i el seu homòleg d’Altafulla, Jordi Molinera, ha assenyalat que “ja fa temps creem sinèrgies per enxarxar-nos els municipis en turisme, joventut i ara també en seguretat i això al territori li va bé.”

Foto: Fotografia de família després de la signatura de l’acord. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This