Montse Castellarnau (Alternativa Altafulla) serà la nova alcaldessa a partir del 10 de maig amb un “govern de gestió”

JORDI SALVAT – Altafulla, 26/4/2022

El compte enrere per al canvi en l’alcaldia d’Altafulla ha començat aquest dimarts, 26 d’abril, amb la presentació al registre municipal d’una moció de censura contra l’alcalde, Jordi Molinera (EINA-ERC). L’han signat set dels vuit regidors de l’oposició -quatre de l’Alternativa Altafulla, un de Junts per Altafulla, una d’ARA Altafulla i el regidor no adscrit, Xavier Rofas- i proposa Montse Castellarnau, que en les eleccions de 2019 va ser la número dos de l’Alternativa, com a nova alcaldessa, la primera de la història d’aquest municipi del Baix Gaià,

La ple extraordinari en què es votarà aquesta moció serà el proper dimarts 10 de maig, a les dotze del migdia, tal com marca la llei (deu dies hàbils després de l’entrada a registre). Precisament el nou govern haurà de superar esculls administratius per tal que tots els seus membres tinguin responsabilitats polítiques. És el cas del regidor no adscrit, Xavier Rofas (ex-Junts). Encara que no pugui ostentar oficialment àrees de govern les podrà gestionar “amb plena capacitat” amb un acord amb Francesc Farré  (Alternativa) que, a efectes legals, en serà el titular.

Natàlia Sanz (ARA Altafulla), sense regidories

Uns de les sorpreses de la roda de premsa posterior a la formalització de la moció de censura ha estat l’anunci per part de Natalia Sanz (ARA Altafulla) que de moment no assumirà cap regidoria en el govern i que més endavant decidirà si ho fa. Recordem que fins el passat mes de setembre Sanz va formar part del govern liderat per Jordi Molinera i Alba Muntadas. Sanz ha afirmat que desitjava que el govern que havia deixat seguís gestionant el municipi però que la situació creada l’ha obligat a prendre una “decisió de responsabilitat.”

La futura junta de govern només estarà formada per els quatre regidors de l’Alternativa, que ostentaran l’alcaldia -Montse Castellarnau- i les tinences d’alcaldia -Marisa Méndez-Vigo, Jaume Sánchez i Francesc Farré-, mentre Hèctor López Bofill (Junts) ha acceptat quedar-ne fora després d’un “acord amistós entre Junts i PDCAT”, tot i que ostentarà carteres de govern. El repartiment de carteres entre els cinc membres es farà públic un cop Castellarnau assumeixi l’alcaldia. Per la seva banda, Sanz i Rofas formaran part juntament amb els regidors d’Alternativa Altafulla de les preses de decisions amb consens de les quatre formacions.

En la seva intervenció, Montse Castellarnau, ha reconegut que l’esfondrament del restaurant Voramar Cal Vitali el passar 23 d’abril ha estat “la gota que ha fet vessar el got” i que els ha impulsat a prendre “una decisió que estàvem en contra”, però la “situació catastròfica” per Altafulla creada pels tres anys de govern de l’EINA-ERC els ha obligat a constituir “un govern de gestió sense pretensions polítiques particulars i que es basarà en el consens per cobrir les tasques del dia a dia i treballar fins al final de mandat prioritzant una sèrie d’acords pactats.”

Acord de set punts

Aquests acords són set i el més destacat és el d’executar el Pla de Xoc a la platja, debatut i aprovat en el ple celebrat aquest dilluns 25 d’abril. Els altres punts són: obrir el Casal la Violeta de forma immediata; signar i aplicar un Conveni d’ús de l’Esplai a l’entitat Esplai de Jubilats; aplicar un pla de la brossa i neteja pública eficaç amb un coordinador de la brigada que tingui la confiança d’alcaldia; pla d’usos de la plaça Martí Royo; solucionar els problemes d’enllumenat de Brises del Mar i avançar en la projecció del futur Centre de Dia-Residència.

Castellarnau ha agraït “la humilitat i la generositat” dels signants de la moció de censura, que han deixat de banda els interessos de partit i han prioritzar Altafulla i ha fet una crida a la “educació i la concòrdia” també en la relació amb la ciutadania.

Per la seva banda, Hèctor López Bofill (Junts) ha tingut paraules molt dures pel govern actual, al qual ha acusat de no assumir mai responsabilitats i que la situació de la platja i l’enfonsament de Cal Vitali n’és el darrer exemple. López Bofill ha qualificat de “govern de salvació” el que entrarà el proper 10 de maig i ha assenyalat que el “PSC del 155” no en formarà part. El seu excompany de grup municipal. Xavier Rofas ha titllar de “calvari” el mandat actual i que els darrers esdeveniments han precipitat la moció de censura i que l’objectiu ara és tenir la platja en les millors condicions per a l’estiu. “És un repte perquè la malesa és sideral, però al nostre municipi hi ha molta gent que en viu”, ha subratllat.

Fora de la signatura de la moció de censura queda el PSC, a l’oposició des de que l’agost passat, la seva regidora, Inma Morales, va sortir de del govern, tal com ja va avançar el Torredembarra Actualitat. Castellarnau ha explicat que hi ha contactat però que han preferit quedar-ne al marge.

Foto: Montse Castellarnau signant la moció de censura en presència dels altres sis regidors signants i la secretària municipal. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This