Part del restaurant Voramar Cal Vitali d’Altafulla s’esfondra a causa del temporal

REDACCIÓ – Altafulla, 23/4/2022

El fort temporal de mar que ha afectat la costa del Baix Gaià aquest dissabte, 23 d’abril, ha provocat que s’esfondrés part de la terrassa del restaurant Voramar Cal Vitali, a Altafulla. L’onatge ha fet que bona part del gruix de sorra sobre el que s’assenta la construcció hagi estat engolit per l’aigua i hagi deixat de complir la seva funció, segons explica Altafulla Ràdio.

L’estructura exterior on l’establiment hi té taules i cadires per al servei de restauració ha estat la primera a patir els efectes de la força de l’aigua i tot seguit ha estat part de la teulada la que ha cedit, afectant també la construcció pròpiament dita. De fet, les parets de l’establiment han començat a deformar-se per aquest ensorrament parcial.

Ha estat cap a les dues del migdia d’aquest dissabte que des de la Policia Local s’ha advertit l’establiment de la necessitat de no fer ús de la terrassa a causa del fort onatge, que podria arribar en aquesta estructura amb perill per als possibles comensals. Tot i això l’activitat al restaurant ha continuat amb certa normalitat a l’interior fins que, aproximadament una hora més tard s’ha vist que era inviable mantenir el servei.

Desallotjat pel perill d’enfonsament

L’establiment ha estat desallotjat i ja no s’ha permès que s’hi acosti cap persona, ja que hi ha perill d’esfondrament. Un precinte que han determinat les anàlisis dels tècnics municipals, de la Policia Local i els Bombers, que també s’han desplaçat a la zona.

De fet, tot l’entorn de l’establiment està acotat per evitar que ningú s’hi acosti i pugui prendre mal en cas de nous moviments del terreny i del mateix edifici. La Policia Local vetllarà en tot moment perquè no s’hi acosti ningú també atenent a la necessitat de protegir els bens de l’interior del restaurant.

Reacció de l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Altafulla va emetre diumenge un comunicat en què “expressava el seu suport absolut a la família Nicolàs Vitali pels danys que el temporal de mar ha produït en el restaurant que regenten al Parc de Voramar, alhora que remarca que no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.” Al mateix temps, el consistori informa que:

  1. L’Ajuntament d’Altafulla ha anat actuant amb la Direcció General de la Costa i el Mar en les possibilitats físiques que permetia l’estat de la mar per retirar grans volums de runa.
  2. Aquests fets s’han produït per un fort onatge constant amb onades de més de 3 metres que s’han anat succeint des del passat 14 de març.
  3. Tant aviat com es van produir els danys un equip de tècnics municipals, Bombers de la Generalitat i Policia Local d’Altafulla es van desplaçar fins al lloc dels fets on van revisar els danys sobre l’estructura de l’establiment i es va procedir a precintar la zona per evitar danys personals.
  4. Que un cop analitzats els danys, s’ha observat que la terrassa afectada no comptava amb fonaments i que la sorra era l’únic element que sustentava l’estructura, la qual ha estat soscavada donant lloc al col·lapse de la infraestructura.
  5. Aquesta sorra ha estat descalçada pel fort onatge constant d’aquests darrers dies accentuant-se en les darreres 24 hores.
  6. Que la propietat del restaurant, l’Ajuntament d’Altafulla i Bombers de la Generalitat ja estan treballant per estabilitzar la part afectada de l’establiment que ha cedit i agilitzar els tràmits per la seva reobertura.
  7. Que el compromís de l’Ajuntament d’Altafulla amb el pla de gestió de la platja segueix sent la seva protecció i gestió sostenible per al benestar de les persones i el desenvolupament social i econòmic de la vila.
  8. Que informes avalats per tècnics de diverses disciplines i de diferents organitzacions i administracions demostren que les aportacions de sorra exògena o provinent d’altres fonts alienes a la platja no és la solució a la protecció del litoral ni a l’evident i inevitable creixent nivell del mar fruit del canvi climàtic.
  9. Que demà dilluns 25 d’abril hi ha prevista una trobada entre responsables i tècnics municipals, de la Direcció General de la Costa i el Mar i de la Generalitat de Catalunya, reunió que ja estava programada abans que es produïssin els fets.

Fotos: Imatges dels danys patits per aquest emblemàtic restaurant. altafullenc. / ALTAFULLA RÀDIO

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This