Es publica un llibre que recull quinze rutes de senderisme pel terme de la Pobla de Montornès

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 19/4/2022

Caminant per la Pobla de Montornès. 15 rutes de  senderisme al cor del Baix Gaià és el títol de llibre que es presenta aquest proper divendres, 22 de d’abril, a les set del vespre, al pati del costat de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès. És un llibre que, com el seu nom indica, ens proposa quinze itineraris de diferent llargada i dificultat pel terme municipal d’aquesta localitat. Editat per l’Ajuntament de la Pobla de Montornès, inaugura la col·lecció La Mola.

Els més exigents poden pujar al Cim de la Mola, el sostre del Tarragonès, i els que els agrada la història i l’arquitectura gaudiran visitant masos i restes romanes i medievals. L’ermita de la Mare de Déu de Montornès o el poble abandonat de Rubials són espais de visita gairebé obligada. Les diferents rutes ens animen a caminar entremig de camps de garrofers i oliveres i boscos de pins, on trobarem marges i construccions de pedra seca ens recorden un passat pagès que encara perdura.

Les rutes les ha escollit Manel Bonanad entre els que fa vuit anys publica cada tres mesos a La Pigota, la revista municipal de la Pobla de Montornès, d’on n’és col·laborador. Nascut a Tarragona el 1971, Bonanad viu a la urbanització Castell de Montornès de fa dos anys. Des de ben petit és aficionat al senderisme. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat Rovira i Virgili, postgrau en Ecologia i educació ambiental i en Alimentació i nutrició en la vida activa: exercici físic i esport per la UNED.

L’obra compta amb fotografies de Ricard de Aróstegui Bardagí. Nascut a Barcelona el 1969, fa tres anys que viu a la Pobla de Montornès. Abans d’arribar a la Pobla, va residir durant cinc anys a Torredembarra. Fa fotografies des que tenia set anys i és autodidacte. Col·labora com a fotògraf amb la Colla Castellera Xiquets de la Torre i és fundador i president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Pobla de Montornès.

Més actes de Sant Jordi

El programa de Sant Jordi a la Pobla de Montornès d’enguany es completa el dissabte, 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, amb paradetes i tallers de la Bèstia i l’AFA durant el matí al costat del mercadet, amb anualitats i tallers pels més menuts. A les 12 hores, hi haurà una exhibició de Line Dance a càrrec de l’Associació de Gent Gran a la plaça de la Bassa. En acabar classe pràctica per a tots els assistents

A les 17 hores, exhibició de ball de l’escola Els Ametllers i en acabar coca i xocolata pels assistents. Després farà l’entrega de premis del certamen literari Eusebi Mercader. A les 18:30 hores, taller de circ amb Krusty Show, per a tota la família, i, a les 22.30 hores, concert amb Versió.cat, un repertori de cançons d’ahir, d’avui i de sempre en català. Tots aquests actes es fan a la plaça de la Bassa.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This