Roda de Berà demana a Costes la urgent regeneració de la sorra del tram nord de la platja Llarga

REDACCIÓ – Roda de Berà, 17/4/2022

El temporal Cèlia, que va passar per Catalunya a mitjans del mes de març deixant importants destrosses al litoral, ha deixat sense pràcticament sorra el tram nord de la platja Llarga de Roda de Berà. Aquest tram, molt subjecte a l’acció dels diferents temporals, és, juntament amb la platja Punta d’en Guineu, els que més pateixen les conseqüències dels temporals de l’hivern i la primavera cada any. Per altra banda, és també el punt de la platja Llarga on es produeix una major afluència d’usuaris per la ubicació dels tres càmpings rodencs.

Per això, l’alcalde Pere Virgili ha enviat aquesta setmana una carta a Antoni Espanya, cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona, la passada setmana demanant de manera urgent la regeneració de la sorra de la platja Llarga abans que s’iniciï la temporada turística, el 15 de maig. L’Ajuntament també demana que es posi en marxa el projecte d’espigons que el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient va redactar, el qual seria la solució definitiva perquè els temporals no afectin cada any la platja.

A banda de la carta, el regidor d’Urbanisme, Manel González, va mantenir una conversa telefònica amb Antoni Espanya en la qual li va assegurar que efectuarien una actuació per regenerar la sorra, tot i que el pressupost que tenen per aquest tipus d’accions és molt limitat i són moltes les platges del litoral català que han patit desperfectes.

Finalment, segons assegura l’Alcalde, l’Ajuntament ha demanat al Servei Provincial de Costes que la sorra sigui extreta de la platja de la Pallisseta, a on des de la construcció del Port Esportiu, degut a la modificació de la dinàmica del litoral, s’hi acumula gran quantitat de sorra, per tal de retornar-li el seu aspecte històric.

Foto: Una imatge de l’estat de la platja Llarga de Roda de Berà. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This