‘El Proyecto Escipión’, el thriller històric del periodista Roberto Villarreal que arrenca a Altafulla

JORDI SALVAT – Altafulla, 13/4/2022

El fictici policia local d’Altafulla Néstor Azcona és el protagonista del segon llibre del periodista i escriptor Roberto Villarreal, que, aquest dimecres, 13 d’abril, surt a la venda a les llibreries. Publicat per Roca Editorial, El Proyecto Escipión és un trepidant thriller d’acció que arrenca a la vila altafullenca i es desenvolupa per diferents escenaris de la Tarraco Romana.

Darrera d’aquest llibre hi ha un treball de cinc anys, la majoria destinats a una rigorosa documentació històrica portada a terme per Roberto Villarreal Domarco, nascut a Eibar el 1969 però que ja porta una vintena d’anys vivint i treballant a Tarragona. L’obra també conté una complexa investigació policial i hi trobem personatges reals, que es combinen amb altres de ficticis.

“Altafulla és un lloc que em sedueix molt, tant la zona romana com la medieval. Te molta màgia. Necessitava un antiheroi com a protagonista i és aquest policia novell d’Altafulla, sense massa vocació. A Altafulla hi ha escenaris impressionants, com la Vila Romana dels Munts”, explicava Villarreal en la presentació, que assenyalava que “la Tarraco Romana és un personatge principal més que ho inunda tot.”

Argument

La novel·la narra les perquisicions d’un policia novençà davant una sèrie de brutals crims presumptament executats sota una mateixa pauta: els durs càstigs emprats a la Hispània romana per a escarmentar als delinqüents. El protagonista es veu immers en una espiral en la qual resulten claus tant l’univers dels grups de reconstrucció històrica -en clau de joc de rol en viu- com el seu propi passat familiar. El qui, el com i el quan se succeeixen els assassinats cobren un valor crucial per a resoldre el trencaclosques

El Proyecto Escipión arriba després de la seva estrena el 2014 amb Lignum Crucis. La estela de la Gran Cruz, un projecte més petit que, tot i això, ha aconseguit un notable èxit a Amazon amb més de 3.000 descàrregues. Villarreal explicava que aquesta segona novel·la va començar com un projecte partit però què la implicació de Roca Editorial l’ha fet créixer, amb una distribució i presentacions a tot l’Estat.

Presentacions

La primera presentació al públic tindrà lloc el 19 d’abril al Forn del Senyor d’Altafulla, l’escenari on arrenca la novel·la. Es necessitarà invitació pel reduït de l’aforament. El dissabte 23, amb motiu de Sant Jordi, l’autor signarà a la Rambla Nova amb les llibreries Abacus (12 a 13 hores), Adserà (a partir de les 13 hores) i La Capona (19 hores). Des del 20 d’abril fins al 22, els concessionaris del Grup Oliva Motor (BMW, Citroën i Peugeot) lliuraran El Proyecto Escipión als clients dins d’una acció de suport a la cultura i a les lletres amb motiu de Sant Jordi. Durant aquests tres dies, de 10.30 a 12.30 els exemplars estaran dedicats personalment.

Les presentacions oficials tindran lloc a la Casa Navàs (14 de maig) a l’Antiga Audiència de Tarragona (29 de maig, entre els actes de cloenda del festival romà de Tarragona, Tàrraco Viva).

Foto: Roberto Villarreal acaba de publicar ‘El Proyecto Escipión’ amb Roca Editorial. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This