Es prioritza l’estabilització de la platja i el cordó dunar a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 8/4/2022

Després dels temporals del mes de març, l’Ajuntament d’Altafulla i la Dirección General de la Costa y el Mar han prioritzat l’estabilització i el reforç de l’escullera i la base dels accessos al passeig de Botigues de Mar de cara a la Setmana Santa.  D’aquesta manera, dos dels quatre accessos es tancaran mentre no es pugui assegurar el seu ús sense risc. Aquests accessos són els que se situen en el tram central del passeig.

D’altra banda, cal destacar que el cordó dunar situat al Parc de Voramar ha protegit aquest entorn davant dels embats produïts pel fort onatge, malgrat s’hagi produït al mateix temps una important pèrdua de sorra en el tram central de la platja.

Per aquest motiu, s’ha acordonat l’estructura dunar amb l’objectiu de conservar el volum de sorra i les espècies vegetals autòctones que hi han arrelat des de la seva darrera plantació. Contràriament, s’ha guanyat sorra de platja a pocs metres del Voramar, en aquest cas, a la zona del Fortí on feia anys que no es veia aquest gran volum d’arena natural.

Des de l’Ajuntament i la Dirección General de la Costa y el Mar segueixen ultimant els treballs de maquinària per a la retirada de grans roques i blocs de ciment que es van desplaçar en el tram central de Botigues de Mar, entre el carrer Pont de Mar i Camí del Prat, amb les darreres llevantades.

Els tècnics del pla ‘Altafulla Platja Viva’ creuen que la situació meteorològica més intensa ja ha passat i confien que, al llarg de les pròximes setmanes, el nivell del mar vagi baixant i la platja torni a guanyar el seu espai habitual on el mateix dinamisme de la platja vagi redistribuint sorra al llarg d’aquest entorn natural amb la mínima intervenció possible.

Foto: Una imatge de les actuacions a la platja d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This