La Generalitat adjudica les obres de construcció del nou institut secundària de Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 6/4/2022

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Joan Manel Audí, ha enviat una carta a l’alcalde Pere Virgili en la qual se li comunica que el Consell d’Infraestructures va aprovar el passat 23 de març l’adjudicació de les obres de construcció del nou edifici de l’Institut de Roda de Berà. Al procés de licitació es van presentar dotze empreses i finalment l’adjudicatària ha estat la lleidatana M. y J. Gruas S.A. per un import de 5.506.594,22 euros (més IVA).

És un nou pas important perquè el nou centre educatiu rodenc sigui una realitat, després que la Generalitat de Catalunya inclogués als seus pressupostos de 2022 una partida de 2.753.835,18 euros destinada a l’inici de les obres. L’equip de govern s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta bona notícia, i espera que les obres puguin començar al més aviat possible i el nou centre sigui per fi una realitat.

En aquest sentit, i abans de rebre la carta, el passat dijous el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la bonificació del 75% de la quota resultant de la liquidació de l’import sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) al Departament d’Educació, per l’especial interès que té la construcció del nou institut per a Roda de Berà.

El nou institut

El nou centre substituirà els mòduls prefabricats que es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu. Aquests havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici, però l’Ajuntament, les famílies rodenques i l’equip directiu i educatiu del centre portaven des de llavors esperant aquesta actuació de la Generalitat.

Al 2015 les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic, i la Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17. No va ser pas així i des de llavors l’Ajuntament havia demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió.

El nou edifici, permetrà substituir els mòduls prefabricats per un centre modern que ampliï i millori les actuals instal·lacions. Tindrà uns superfície de prop de 8.500 metres quadrats i donarà resposta real a les necessitats actuals de Roda de Berà, que actualment té una població de més de 7.700 habitants. Durant aquest curs més de 300 nois i noies estudien un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.

Foto: Imatge virtual de com serà el nou institut rodenc.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This