Es presenta a Creixell el programa ‘Xerrem junts’

REDACCIÓ – Creixell, 5/4/2022

Cal Cabaler de Creixell va acollir aquest dilluns, 4 d’abril, la presentació del programa “Xerrem junts”, a càrrec de la regidora de Benestar i Atenció Social Chelo Picón. Aquest projecte promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català. A través d’aquesta iniciativa, persones que estan aprenent l’idioma es troben setmanalment amb persones voluntàries catalanoparlants per practicar la parla.

Aquests espais permeten immergir-se en el català mitjançant la conversa col·loquial. Durant les sessions, els assistents tenen ocasió de parlar força en català i rebre les ajudes que els calgui per part de les persones dinamitzadores per fer-ho amb eficàcia i correcció.

El programa està destinat a persones que viuen en zones amb baix nivell d’ús del català, que no accedeixen a l’educació formal per motius diversos o que hi accedeixen però necessiten entorns d’ús per practicar-lo.

El projecte ‘Xerrem junts’ és una iniciativa promoguda per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), una organització autogestionada i arrelada al territori que treballa per fomentar l’ús social del català i afavorir la cohesió i la interculturalitat a través de la llengua.

Des de l’Àrea de Benestar i Atenció Social de l’Ajuntament de Creixell es vol promoure a la vila un espai social  de trobada i comunicació per acollir un grup de conversa en català.

A l’acte de presentació hi van assistir diferents representants d’entitats locals, de l’escola Les Eres, la Bibliocreixell, la Llar de Jubilats, l’Associació de Dones de Creixell, de l’Espai de Cohesió del Consell Comarcal del Tarragonès. Les persones interessades en aquesta iniciativa poden informar-se a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell.

Foto: Una imatge de l’acte de presentació a Cal Cabaler. / AJ: CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This