La plaça Martí Royo d’Altafulla afrontarà aquesta tardor una important remodelació

REDACCIÓ – Altafulla, 29/3/2022

El govern d’Altafulla preveu que les obres de remodelació de la plaça Martí Royo estiguin enllestides la primavera vinent. Aquesta important actuació millorarà el drenatge amb un nou paviment més polivalent i les terrasses incorporaran pèrgoles protectores. D’aquesta manera, aquesta emblemàtica plaça altafullenca canviarà la seva fesomia de manera notable després d’aquestes obres que arrencaran després de la tardor.

Un dels aspectes més destacats que es modificaran serà el paviment. L’actual, una mena de sauló, es compacta quan plou i impedeix un drenatge correcte i a més al ser poc pesant, era molt mòbil tant pel seu ús diari com en cas d’episodis de vent. Ara s’aposta per un tipus de terra més dur però que permeti un bon drenatge i que, a més, recordarà els materials que usava el ceramista i escultor a qui honora la plaça. Es dibuixarà una franja central de l’espai amb aquest nou paviment fet amb fragments de totxanes roges. Ho va explicar l’arquitecte municipal Lluc Sumoy, en l’Audiència Pública que va tenir lloc aquest dissabte al consistori per presentar el projecte.

En aquesta franja central, a més, es busca que s’hi puguin desenvolupar diferents activitats si l’Ajuntament així ho considera, mentre que en els laterals es mantindran les terrasses existents, sobre un paviment de pedra d’Ulldecona, i amb unes distàncies i espais ben delimitats gràcies a noves pèrgoles d’alumini que tindran els 5 establiments de restauració existents actualment. Unes pèrgoles que hauran de tenir un disseny similar entre elles i podran tenir cobertura tèxtil per resguardar-se a l’hivern. En va donar els detalls l’arquitecte redactor del projecte, Jofre Roca.

Les terrasses s’ubicaran a 4 metres de distància de la façana dels edificis i tindran una profunditat màxima de 6 metres. Així mateix, la seva amplada estarà condicionada a l’amplada que tingui la façana de l’establiment no podent superar en cap cas els 7,7 metres.

Les obres per remodelar la plaça podrien iniciar-se aquesta tardor un cop licitat el projecte, previsiblement aquest estiu, amb un cost estimat de vora 200.000 euros. El nou disseny podria ser una realitat la pròxima primavera, segons apunta la coalcaldessa d’Altafulla i regidora de Via Pública, Alba Muntadas.

Més canvis

Altres aspectes diferencials de la plaça seran el canvi d’ubicació de la zona de jocs, que es repartirà en dos espais a banda i banda de l’extrem de la plaça, a tocar de la zona amb l’escultura de Martí Royo i precisament respecte a aquesta instal·lació, un sistema de protecció de l’espai que ocupa amb la creació d’una petita bassa o làmina d’aigua que impedirà l’accés de les persones a tocar de l’escultura.

L’arbrat també canviarà radicalment. Se substituirà l’actual, per una altra espècie, la Tipuana Tipu, que ofereix grans espais d’ombra a l’estiu, amb fulla caduca, representa poc manteniment pel que fa al rec i té un grau al·lergènic mínim.

Pel que fa al mobiliari, s’ha previst la instal·lació de bancs estàndard al voltant de la zona infantil i uns altres tipus hamaca, per oferir un espai de descans a l’ombra dels arbres. Igualment, l’enllumenat es modificarà amb fanals a 4 i 5 metres que donin llum general a la plaça.

Foto: Imatge virtual de la plaça Martí Royo després de la remodelació. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This