Roda de Berà organitza una fira dedicada al cinema i l’enogastronomia el 2 i 3 d’abril

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/3/2022

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de l’àrea de Turisme, en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada – FIC-CAT, celebrarà el proper cap de setmana del 2 i 3 d’abril la primera edició de la Fira del Cinema i l’Enogastronomia a la plaça Luis del Olmo, al Roc de Sant Gaietà, en horari de 12 del migdia fins a les 23 hores, el dissabte; i de 10 a 16 hores, el diumenge.

Els objectius de la regidoria de Turisme són tres, desestacionalitzar el turisme oferint oci de qualitat fora de temporada; dinamitzar i promocionar la restauració local i els cellers de la zona; i contribuir a l’apropament i divulgació del cinema català. “Esperem que la fira atragui molts visitants, en un moment en què ens trobem encara fora de la temporada turística”, ha afirma l’alcalde, Pere Virgili. En aquest mateix sentit, el regidor de Turisme, Frederic Royuela assegura que “volem que la temporada turística comenci abans. Fins i tot, per a la propera edició, ens plantegem avançar-la a finals de gener o febrer, per atraure visitants fora de la temporada més turística”.

El vi i la bona cuina es barrejaran amb el cinema, perquè, a banda del turisme de sol i platja “volem diferenciar-nos de la resta de municipis del voltant per la nostra vinculació amb el setè art”, diu el Regidor, “i estem estudiant altres tipus de propostes, perquè la vinculació vagi més enllà del FIC-CAT”.

Dotze expositors

La Fira estarà dividida en tres grans àrees i comptarà amb la participació de dotze expositors diferents, una acollida que segons assegurava Royuela “ha estat força sorprenent en ser una primera edició”. Els i les visitants podran tastar platets gourmet, on el restaurant participant, Txoique, i el xef Gastrònom Ralfus, tots dos amb gastronomia mediterrània, hi oferiran petites racions del seu menú, fredes o calentes.

Per altra banda, hi haurà tasts de vins i caves, oferts pels cellers participants: un winetrack amb una referència de vuit cellers diferents amb DO Tarragona -Mas Bella, Mas del Botó, Molí de Rué, vins i olis Suñer, Pedrola, Biopaumerà, Blanch i Estol Verd-; els cellers Blach, Estol Verd, Vinya Janine, també amb denominació d’orígen Tarragona; els cellers Agro Eco Samora, Maset i Estel d’Argent, amb DO Penedès; i els cellers Cal Pucolla, Un sol cel vins i Reverté.

Paral·lelament se celebraran diverses activitats, una xerrada divulgativa a càrrec de la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, com a col·laboradora de la fira; dos tasts guiats de vins i un cava, a càrrec d’un sommelier de la Família Torres & Jean Leon; showcookings i degustacions.

Vi i cinema

Finalment, gràcies a la implicació del FIC-CAT, hi hauran dues activitats diàries relacionades amb el món del cinema adreçades a tots els públics. Per una banda, el taller “Dins d’una pel·lícula”, en el qual, a través d’un chroma key i diferents disfresses, els i les participants s’endinsaran dins de la pel·lícula Pàtria, de Joan Frank Charansonnet. “El director, encantat amb la proposta, ha volgut col·laborar amb nosaltres cedint la part del metratge necessari de la pel·lícula”, assegura Cris Gambín, codirectora del Festival. En una altra carpa, el Festival.

Foto: D’esquerra a dreta, el regidor de Turisme, Frederic Royuela; l’alcalde Pere Virgili  i la codirectora del FIC-CAT Cris Gambín durant la presentació de la Fira., / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This