La Policia Local d’Altafulla estrena dos nous vehicles més segurs i menys contaminants

REDACCIÓ – Altafulla. 15/3/2022

La Policia Local d’Altafulla compta amb dos nous vehicles que criden l’atenció per la seva nova retolació. Es tracta del model Niro de la marca KIA, és híbrid i va configurat per poder transportar detinguts. Aquests dos vehicles substitueixen als antics Nissan que ja havien complert els quatre anys de leasing.

Pel que fa a la nova imatge corporativa, combina els colors propis del servei policial: blau, groc i blanc, incorporant el color vermell a les franges posteriors i assegura una visibilitat màxima a 250 metres de distància en funció de la franja horària del dia.

La millor visualització dels vehicles es produeix gràcies a la inclinació de les franges laterals que accentuen la seva identificació i tots els escaquers i textos són reflectants en vermell/blau, blanc i groc. El capó és de color blau per millorar la identificació policial i amb la paraula Policia que augmenta de mida per tenir millor visibilitat.

Homogeneïtzació de la retolació dels vehicles d’emergència

Aquests són els primers cotxes del cos policial local que s’adapta a la normativa CEN 1789 (European Standard Police) que té com a objectius homogeneïtzar la retolació dels vehicles d’emergència, fer-los més visibles i garantir la seguretat d’agents i vianants, especialment a l’hora de senyalitzar qualsevol emergència. El primer cos en aplicar-la a Catalunya va ser el de Mossos d’Esquadra i recentment s’hi ha anat afegit les policies locals i Protecció Civil.

Aquests vehicles incorporen una tauleta electrònica amb connexió al programari policial per a consultes de persones i vehicles, connexió també amb el programa de gestió policial, i amb el programa Eucaris per consultar vehicles estrangers.  Els agents també podran visualitzar en temps real els avisos d’alarma i fer seguiment de vigilància des dels vehicles de les càmeres instal·lades en les diferents dependències municipals.

També s’ha retolat un altre dels cotxes propietat de l’Ajuntament. Cal recordar que fa pocs mesos es va incorporar també una motocicleta elèctrica per a l’agutzil del consistori, i en breu, també s’adquirirà un nou vehicle per a la Brigada Municipal.

Foto: Una imatge dels nous vehicles de la policia local altafullenca. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This