Roda de Berà commemorarà el Dia Internacional de la Dona

REDACCIÓ – Roda de Berà, 4/3/2022

L’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. La regidoria de la Dona i Igualtat, encapçalada per Rosana Dorantes, ha preparat un programa d’actes variats per commemorar aquesta jornada reivindicativa.

El primer acte tindrà lloc el proper diumenge 6 de març, una caminada pel terme que s’iniciarà a les 9:30 hores a la plaça de l’Ajuntament. L’itinerari portarà els participants per l’avinguda de l’Avenc fins a Berà Mar i el Francaset, on recorreran diversos carrers amb noms de dones il·lustres com Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Mary Santpere o Teresa de Jesús. Seguidament, es dirigiran al camí de Sant Salvador, a l’avinguda Fèlix Martorell i fins a l’Ajuntament. Allà, a les 11:30 hores tindrà lloc una classe d’aerodance amb Maria Paura.

La lectura del manifest institucional serà el 8 de març, a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, amb la presència d’autoritats, treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de tots aquells veïns i veïnes que hi vulguin participar.

El mateix dia a la tarda el Punt d’Informació Juvenil ha organitzat dues activitats. A partir de les 16h tindrà lloc una marxa exploratòria per a joves per diferents zones del poble, per tal d’identificar espais que poden generar inseguretat entre el jovent. L’objectiu de la marxa, similar a la que es va celebrar al novembre en el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, és reflexionar i trobar propostes de canvi per transformar els espais perquè esdevinguin més segurs per a tothom. Seguidament, els i les joves participaran en una penjada de cartells a diferents espais i comerços del municipi lliures de violències masclistes, una activitat que compta amb la col·laboració del Col·lectiu H2O.

La ja tradicional carpa lila informativa de la regidoria de la Dona es muntarà el dijous 10 de març, de 10 a 13h, al mercat setmanal. Allà es podrà veure una exposició dels dibuixos participants del II Concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona.

Del 15 al 25 de març, la regidoria, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, exposarà a la biblioteca municipal Joan Martorell Coca la mostra itinerant “Dones grans, grans dones”. Es podrà visitar els matins de dimarts a divendres, de 9:30 a 13:30h; i les tardes dels dilluns i dijous, de 16:30 a 19:30h.

Aquesta exposició trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, desmuntant els tòpics i reivindicant que les veus femenines de totes les edats han de ser escoltades i reconegudes. Té com a objectiu aconseguir que les reflexions que conté siguin útils per a aconseguir que les dones puguin envellir amb més qualitat de vida i amb un desenvolupament cada cop més lliure de la seva identitat pròpia.

També una exposició itinerant de l’Institut Català de les Dones serà la que ocuparà la biblioteca municipal del 29 de març al 8 d’abril, en aquest cas amb el títol “Dones de ciència”. La mostra pretén reconèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques. Dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats als homes.

Finalment, l’Ajuntament amb la col·laboració del club de judo Dojo Roda han organitzat diferents sessions de defensa personal. La primera d’elles serà el 20 de març, de 10 a 11:30h, al local del club, al costat del PIJ. Per participar-hi cal inscripció prèvia al PIJ, al WhatsApp 607.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This