La Finca Canyadell acull vuit joves d’entre 18 i 30 anys provinents de diferents països europeus

REDACCIÓ – Altafulla, 24/2/2022

Un total de vuit joves provinents d’Itàlia, els Països Baixos, Hongria, França, Ucraïna i Alemanya desenvoluparan durant nou mesos diferents activitats i accions de protecció i custòdia de la Finca Canyadell d’Altafulla, de la mà del Gepec-EdC i la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla d’acord amb el conveni de custòdia signat entre ambdues parts.

Aquest dijous, 24 de febrer, la coalcaldessa i responsable de Medi Ambient, Alba Muntadas, acompanyada de la responsable del grup de voluntariat de Gepec-EdC, Sussana Cuadros, els han donat la benvinguda a la finca. Això ha estat possible gràcies al programa ‘Cos Europeu de Solidaritat’ (ESC), que permet a les organitzacions sense ànim de lucre acollir joves d’entre 18 i 30 anys per col·laborar com a part del voluntariat en les seves activitats i accions.

Amb el finançament i suport del Cos Europeu de Solidaritat, els joves poden fer un voluntariat de pràctiques en una multitud de camps: educació i formació, ciutadania i participació democràtica, medi i protecció de la natura, migració, cultura i molts més.

En el cas de la Finca Canyadell, aquest grup de voluntariat, segons ha explicat Sussana Cuadros, treballa en el seguiment del projecte ‘Sender dels Ratapatxets’, en la plantació d’espècies autòctones del bosc mediterrani i eliminació de plantes al·lòctones, entre d’altres accions que promouen la protecció d’aquest espai verd de la Costa Daurada.

La majoria de voluntariat són estudiants de ciències ambientals i geografia. És el cas de Davide Messana, de 28 anys i provinent de Palermo (Itàlia) que ha expressat la satisfacció de participar en aquest programa un cop va conèixer “la passió que posa Gepec-EdC, amb l’ajuda de l’ajuntament, en la defensa de la naturalesa del seu territori, en la consciència que és un tresor per a totes les persones que hi viuen”, i ha afegit: “En aquests nou mesos espero compartir aquesta passió al màxim de les meves possibilitats”.

L’acord de l’Ajuntament d’Altafulla i Gepec-EdC per la custòdia de la Finca Canyadell ha permès habilitar un habitatge per al voluntariat on s’ha convertint en una autèntica llar per als nois i les noies que la cuiden amb el voluntariat local.

El grup de voluntaris i voluntàries ha crescut respecte a l’any passat, quan el GEPEC-EdC va acollir quatre joves. Enguany, no només ha augmentat el número sinó també en la internacionalitat i varietat d’experiències que han viscut i que podran compartir amb els altafullencs i les altafullenques.

Foto: Els joves, a la finca del Canyadell amb la responsable del grup de voluntariat de Gepec-EdC, Sussana Cuadros. / AJ. ALTAFULLA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This