Unes 200 persones ompliran les rues de Carnaval a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 23/2/2022

Unes 200 persones participaran a les rues de dissabte i diumenge al Carnaval d’Altafulla 2022, després que s’hi inscriguessin quatre carrosses i una comparsa. Així ho ha confirmat el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, Àlex Cañas, que, al mateix temps, ha fet una crida a celebrar el Carnestoltes amb responsabilitat i respecte per a tothom amb el lema ‘Per Carnaval no tot s’hi val!’.

La gran novetat d’aquesta edició és la celebració de la rua de diumenge al matí que, segons va avançar fa dies el regidor de Festes es tracta d’una mesura que s’ha posat en marxa a petició de les colles locals.  També s’incorpora enguany un concert de fi de rua a la plaça Consolat de Mar que, en aquest cas, es converteix en un vermut rumbero amb Rafalito Salazar (del grup Ai Ai Ai) i Sergi Félix (de la banda musical Vergüenza Ajena) amb el seu espectacle ‘Bar La Rumba’.

El tret de sortida al programa de festes serà demà dijous 24 de febrer amb l’arribada del rei Carnestoltes a partir de les 20.15 hores des del carrer de l’Hostal i fins la plaça del Pou, on pronunciarà el seu pregó i es durà a terme la degustació de truita. El pregó també es podrà seguir en  directe per l’emissora municipal Altafulla Ràdio.

No serà fins dissabte 26 de febrer a la nit, a partir de les 21 hores, quan arribarà la primera rua de carnaval pels carrers del centre del municipi i del ball amb un grup de versions ‘The Aguateques’ i també el Dj David Orixe. Aquest acte s’ha traslladat finalment al Poliesportiu municipal arran de la previsió meteorològica adversa per aquest dissabte 26 de febrer.

L’aforament estarà limitat. Pel control d’aquest, cal adquirir entrada per accedir al ball (per a totes les edats i gratuïta). Recollida d’entrades (màxim 5 entrades per persona), a partir de dilluns 21 de febrer a l’oficina de Turisme, recepció de l’Ajuntament o el mateix dia a l’entrada de l’envelat, en cas que l’aforament no estigui complert. Els grups de Carnaval, tindran les entrades a banda.

Ja diumenge 27 al matí, la desfilada de carrosses i comparses sortirà a les 11 hores des de la Via Augusta i recorrerà els principals carrers de Baix a Mar per finalitzar a la plaça Consolat de Mar amb l’espectacle ‘Bar La Rumba’. A la tarda es tornarà a sortir al carrer en una rua que prescindirà de la guerra de confeti per motius de seguretat per la Covid.

I per la tarda, les carrosses i comparses tornaran a desfilar a partir de les 17 hores, des de la carrer de la Bassa, davant de l’Era de l’Isidrot, per finalitzar a la plaça Martí Royo amb una actuació musical infantil a càrrec del grup “Kids party show” on faran ballar a grans i petits.

Sa Majestat Carnestoltes s’acomiadarà de la vila, com es tradicional el Dimecres de Cendra, 2 de març, amb l’enterrament de la sardina a les escoles Teresa Manero. La comitiva fúnebre sortirà del carrer de l’Hostal a les 20.15 hores, amb l’acompanyament dels Diables grans i petits i de membres de les colles de Carnaval.

Foto: Imatge d’arxiu del Carnaval d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This