El catllarenc Josep Gironès proposa 30 rutes per a persones grans i actives en dos llibres

JORDI SALVAT

L’escriptor nascut a la Fatarella i que fa vint anys que viu al Catllar, Josep Gironès, ha publicat aquest inici d’any dos nous llibres. Es tracta de dues guies de senderisme que enceten una col·lecció de l’Editorial Piolet adreçada a la gent gran que practica el senderisme i l’excursionisme. Es tracta d’El Camp de Tarragona: 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives i de Terres de l’Ebre: 15 rutes de senderisme per a persones grans i actives.

El punt en comú d’aquestes trenta rutes és que el recorregut total és d’un màxim de 15 quilòmetres i estan adreçades a persones amb una mínima preparació física i ganes de caminar. Precisament la idea del llibre li sorgeix quan s’acostava a la jubilació i, amb l’objectiu de mantenir una agilitat a les cames, va reemprendre la seva afició pel senderisme, que havia practicat de jove. Va formar una colla que periòdicament fan rutes per tot el territori tarragoní i ebrenc.

“Ben a prop tenim rutes que ens porten a llocs extraordinaris i mentre hi camines t’adones de coses que les pots relligar amb la història”, explica Gironès. Una de les rutes del llibre sobre el Camp de Tarragona ens porta des de la Riera de Gaià a la pedrera del Mèdol i torna pel castell de Margarida. I és que la majoria de rutes són circulars. Una altra ruta recorre diferents masos al voltant del pont del Diable de Tarragona.

En les diferents rutes hi trobarem mapes, tracks, imatges i també documentació i històries que ha anat recopilant aquests anys. L’autor avisa també els lectors dels trams més dificultosos perquè recorda que no proposa passeja[1]des sinó rutes que s’han d’afrontar amb un mínim de preparació.

Gironès ja treballa en dos nous llibres de rutes que sortiran abans d’acabar aquest any, amb alguns recorreguts que no han pogut entrar en les dues primeres guies, que ja s’estan presentant en diferents punts del territori. Els quatre llibres compten amb el suport de la Diputació de Tarragona.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This