Altafulla comptarà amb diferents novetats en les festes de Carnaval 2022

REDACCIÓ – Altafulla, 16/2/2022

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de les colles locals, ja ho té tot a punt per a les festes de Carnaval 2022 a la vila que enguany presenta diferents novetats.  Una d’elles és la incorporació de la rua de diumenge al matí que, segons ha subratllat el regidor de Festes, Àlex Cañas, es tracta d’una mesura que s’ha posat en marxa a petició de les colles locals.

També s’incorpora un concert de fi de rua a la plaça Consolat de Mar que, en aquest cas, es converteix en un vermut rumbero amb Rafalito Salazar (del grup Ai Ai Ai) i Sergi Félix (de la banda musical Vergüenza Ajena) amb el seu espectacle ‘Bar La Rumba’.

El tret de sortida al programa de festes serà el dijous 24 de febrer amb l’arribada del rei Carnestoltes a partir de les 20.15h des del carrer de l’Hostal i fins la plaça del Pou, on pronunciarà el seu pregó i es durà a terme la degustació de truita. El pregó també es podrà seguir en  directe per l’emissora municipal Altafulla Ràdio.

No serà fins dissabte 26 de febrer a la nit, a partir de les 21 hores, quan arribarà la primera rua de carnaval pels carrers del centre del municipi i del ball a l’envelat del Parc del Comunidor amb un grup de versions ‘The Aguateques’ i també el Dj David Orixe.

L’aforament estarà limitat. Pel control d’aquest, cal adquirir entrada per accedir al ball (per a totes les edats i gratuïta). Recollida d’entrades (màxim 5 entrades per persona), a partir de dilluns 21 de febrer a l’oficina de Turisme, recepció de l’Ajuntament o el mateix dia a l’entrada de l’envelat, en cas que l’aforament no estigui complert. Els grups de Carnaval, tindran les entrades a banda.

Ja diumenge 27 al matí, la desfilada de carrosses i comparses sortirà a les 11 hores des de la Via Augusta i recorrerà els principals carrers de Baix a Mar per finalitzar a la plaça Consolat de Mar amb l’espectacle ‘Bar La Rumba’. A la tarda es tornarà a sortir al carrer en una rua que prescindirà de la guerra de confeti per motius de seguretat per la Covid.

I per la tarda, les carrosses i comparses tornaran a desfilar a partir de les 17 hores, des de la carrer de la Bassa, davant de l’Era de l’Isidrot, per finalitzar a la plaça Martí Royo amb una actuació musical infantil a càrrec del grup “Kids party show” on faran ballar a grans i petits.

Sa Majestat Carnestoltes s’acomiadarà de la vila, com es tradicional el Dimecres de Cendra, amb l’enterrament de la sardina a les escoles Teresa Manero. La comitiva fúnebre sortirà del carrer de l’Hostal a les 20.15 hores, amb l’acompanyament dels Diables grans i petits i de membres de les colles de carnaval.

La data límit d’inscripció per participar en les rues és el dilluns 21 de febrer fins les 12 hores. Cal presentar una instància a l’Ajuntament (presencial o telemàtica) i cal tenir en compte que es poden inscriure les comparses o carrosses d’un mínim de 15 persones participants disfressades d’una mateixa temàtica i, en el cas de les carrosses, amb una plataforma de mínim 4m. x 2m.

 

PROGRAMACIÓ CARNAVAL 2022

 

Dijous 24 de febrer

A les 20.15h., al carrer de l’Hostal, ARRIBADA DE SA MAJESTAT CARNESTOLTES, amb la xaranga BandSonats. Rua fins la plaça del pou on podreu escoltar el PREGÓ DEL REI CARNESTOLTES i a continuació MÚSICA i DEGUSTACIÓ DE TRUITA i beguda per 1,50€.

Recorregut: Carrer de l’Hostal, davant el Casal La Violeta, Martí d’Ardenya, carrer Sant Martí, Plaça del Pou.

 

Dissabte 26 de febrer

A les 21.00h., carrer de la Bassa, davant l’Era de l’Isidrot RUA DE CARNAVAL i BALL a l’envelat del Comunidor, amb el grup de versions “The Aguateques” i DJ “David Orixe”.

Aforament limitat. Pel control d’aquest, cal adquirir entrada (totes les edats i gratuïta) per accedir al ball. Recollida d’entrades (màxim 5 entrades per persona), a partir de dilluns 21/02 a l’oficina de Turisme, recepció de l’Ajuntament o el mateix dia a l’entrada d l’envelat, en cas que l’aforament no estigui complert. (Els grups de Carnaval, entrades a banda).

Recorregut: Carrer de la Bassa (davant l’Era de l’Isidrot), carrer Mossèn Miquel Amorós, carrer de les Escoles, carrer Cantó de la Vila, carrer de Dalt, carrer de l’Hostal, carrer Martí d’Ardenya, carrer Sant Martí, carrer de la Barceloneta, Passatge de la Barceloneta, carrer Comunidor, Plaça del Pou, carrer de la Barceloneta, carrer Sant Martí, carrer Martí d’Ardenya, carrer de l’Hostal, carrer de Dalt, carrer Cantó de la Vila, carrer de les Escoles, carrer Mossèn Miquel Amorós, carrer de la Bassa (davant l’Era de l’Isidrot).

 

Diumenge 27 de febrer

NOVETAT! A les 11.00h. des de la Via Augusta de Baix a Mar, RUA DE CARNAVAL. Al finalitzar vermut rumbero amb Rafalito Salazar (Ai Ai Ai) i Sergi Félix (Vergüenza Ajena) amb el seu espectacle BAR LA RUMBA, a la Plaça Consolat de Mar.

Recorregut: Inici Via Augusta (alçada skate parc), Via Augusta, Plaça dels Vents, carrer Mestral, carrer Pont de Mar, Via Augusta, Camí del Prat, carrer de l’Enviada, Plaça Consolat de Mar.

A les 17.00h., carrer de la Bassa, davant l’Era de l’Isidrot RUA DE CARNAVAL i al finalitzar festa d’animació a la Plaça Martí Royo amb el grup “KIDS PARTY SHOW” on faran ballar a grans i petits.

*Per motius sanitaris, enguany no hi haurà guerra de confeti.

Recorregut: Carrer de la Bassa (davant l’Era de l’Isidrot), Camí de les Bruixes, carrer Traginers, carrer Cantó de la Vila, carrer de les Escoles, carrer de Dalt, carrer de l’Hostal, carrer Martí d’Ardenya, carrer Sant Martí, carrer de la Barceloneta, Plaça Nova, carrer Albert Boronat (Plaça Martí Royo).

Dimecres 2 de març

A les 20.15h., carrer de l’Hostal, ACOMIADAREM EL CARNESTOLTES I ENTERRAREM LA SARDINA amb els Diables d’Altafulla i els grups de Carnaval.

Recorregut: Casal La Violeta (davant), Marqués de Tamarit, carrer de Dalt, carrer Cantó de la Vila, carrer de les Escoles, Escoles Teresa Manero (entrada per la cantonada Càritas).

Foto: Imatge d’arxiu del Carnaval d’Altafulla. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This