La Biblioteca  ‘Martí Magriñà’ d’Altafulla posa en marxa el préstec interbibliotecari

REDACCIÓ – Altafulla, 14/2/2022

La Biblioteca Martí Magriñà d’Altafulla obrirà el servei de préstec interbibliotecari el proper mes de març. L’esperit d’aquest servei és facilitar l’accessibilitat de la col·lecció del catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, que compta a dia d’avui amb més de 400 equipaments bibliotecaris (417 biblioteques públiques i 12 bibliobusos).

El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari es basa en la cooperació i solidaritat entre les biblioteques de Catalunya. En aquest sentit, totes les biblioteques que participen en aquest sistema de préstec són potencialment al mateix temps,  peticionàries i proveïdores de documents per al conjunt de les biblioteques participants.

El Departament de Cultura a través del Servei de Biblioteques facilita aquest servei que permet la connexió entre les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya i la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE).

El servei de préstec interbibliotecari s’estructura a través d’un sistema de valisa que connecta els diferents centres proveïdors i sol·licitants, mitjançant uns nodes de connexió. Concretament una de les funcions principals de la Central de Préstec és oferir documents i lots de documents de la seva col·lecció per donar suport a les diferents necessitats de les biblioteques.

Com funciona aquest servei?

Si al catàleg Argus o a l’Atena, l’usuari/ària troba un llibre que no està a la biblioteca d’Altafulla, pot demanar-lo al personal o reservar-lo a través del seu espai virtual perquè arribi a la biblioteca per préstec interbibliotecari. Així, es compta amb el fons de tota la Xarxa. De la mateixa manera, la biblioteca d’Altafulla també dona resposta a les demandes d’altres biblioteques de la xarxa.

Per fer servir el Préstec Interbibliotecari a la Biblioteca d’Altafulla s’ha de tenir el carnet de la biblioteca. És un servei gratuït, i els documents tarden de mitjana una setmana en arribar. S’envia un avís de recollida al correu electrònic associat al carnet quan es rep l’exemplar. La durada del préstec és de 30 dies.

Foto: Una imatge de la biblioteca altafullenca. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This