Un particular compra el domini baixgaiaturisme.cat perquè l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià no l’ha renovat

JORDI SALVAT – Torredembarra, 11/2/2022

Si entreu a la que fins fa unes setmanes era l’adreça de la web l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià trobareu, des d’ahir dijous 10 de febrer, aquest escrit. L’ha escrit un catllarenc, Mikel Seijas, que ha comprat per només 8 euros el domini baixgaiaturisme.cat, després que quedés lliure. L’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià comprèn els municipis d’Altafulla, Torredembarra, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Renau, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, Creixell, Tarragona i el Catllar. No té entitat jurídica i depèn del Consell Comarcal del Tarragonès.

Seijas ha explicat al Torredembarra Actualitat que es va adonar per casualitat el passat 19 de desembre quan buscava informació per fer senderisme pel Baix Gaià que la web baixgaiaturisme.cat no estava activa, va investigar i va comprovar que el 10 de febrer els seu domini quedava lliure. Fins llavors, el Consell Comarcal del Tarragonès -titular del domini- el podia renovar pagant una penalització, per uns 70 euros, perquè ja li havia passat el termini d’un mes a partir que caduca -llavors només calia pagar 20 euros.-

Va arribar el 10 de febrer i per 8 euros Seijas va comprar el domini baixgaiaturisme.cat i va penjar-hi un text amb algunes reflexions personals sobre el tema, denunciant que fa dos mesos la pàgina web de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià baixgaiaturisme.cat va deixar de funcionar degut a la manca de renovació del domini. “Tan sols divuit mesos després del seu llançament, amb tota la publicitat que se li va fer, i deixant a part el cos de disseny i programació gastat en la seva posada en marxa, l’agrupació deixa morir la gairebé única acció realitzada per simple inacció”, denuncia Seijas.

Error que no és nou i compra d’un nou domini

Torredembarra Actualitat ha parlat amb l’Ajuntament de Torredembarra i reconeixen l’error de no renovar el domini a temps i admeten que no és el primer cop que passa, però que en altres ocasions ningú havia adquirit el domini. Aquest divendres pel matí, l’ens municipal ha comprat el domini baixgaiaturisme.com on ha previst redireccionar el contingut de la web, creat fa un any i mig. El problema és que amb aquest canvi perdrà el posicionament aconseguit fins ara als buscador o enllaços des d’altres webs.

Segons ha pogut saber Torredembarra Actualitat, la tècnica de Turisme Torredembarra que s’encarregava des de fa anys de la seva gestió de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià no fa aquestes funcions des del maig passat. La raó la trobem en la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada aquest any passat per l’Ajuntament de Torredembarra, que va provocar la retirada de la productivitat que rebia aquesta tècnica per al desenvolupament d’aquesta tasca.

Una entitat que no acaba de funcionar

Però el problema ve de més lluny. Ja fa tres anys que els municipis integrants no aporten els diners acordats a l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià. L’Agrupació no té entitat jurídica i això fa que depenguin del Consell Comarcal del Tarragonès per tirar endavant les iniciatives. Allí han anat a parar aquestes aportacions econòmiques i davant de la poca predisposició de l’ens supralocal a desenvolupar les accions que proposen els municipis, els Ajuntaments van deixar de fer aquesta aportació. Un exemple és el cas de la gestió de les xarxes socials, que ha quedat encallada al Consell. La solució podria passar perquè l’Ajuntament de Torredembarra assumís aquestes funcions i s’acabés amb aquest bloqueig.

La presidència de l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià és rotatòria i des del mes de setembre ostenta el càrrec la regidora de Turisme de Torredembarra, Marina Riudeubas, que va rellevar l’alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, durant el mandat del qual, malgrat la situació pandèmica, es va tirar endavant la web i altres projectes com els Miradors del Baix Gaià.

Foto: Captura del que es pot veure actualment a baixgaiaturisme.cat.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This