La Pobla de Montornès inicia el canvi del seu enllumenat públic municipal a tecnologia LED

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 7/2/2022

El passat divendres 4 de febrer va sortir a licitació la primera fase del canvi d’enllumenat públic municipal de la Pobla de Montornès per instal·lar-hi lluminàries de tecnologia LED. Les empreses interessades poden presentar la seva proposta fins al dia 18 de febrer.

El 2021 l’equip de govern, va demanar una auditoria per conèixer la realitat de l’estat de l’enllumenat públic del municipi. En aquest estudi, es van analitzar les 1.720 lluminàries que disposem a la Pobla i va quedar patent, la deficiència del servei, que s’agreuja especialment a la urbanització del Castell i Flor de l’ametller, on predominen les lluminàries de vapor de mercuri i vapor de sodi, tecnologia totalment obsoleta.

La valoració econòmica de l’estudi xifra en 1.008.588,24 euros el canvi de tot l’enllumenat del municipi a tecnologia LED, i que un cop realitzat, ens proporcionarà un estalvi d’un 69% en la facturació anual del consum de la llum.

A causa del cost total de la inversió de l’enllumenat, aquesta es farà de forma progressiva en diferents fases. En aquesta primera fase es durà a terme la substitució de cent sis lluminàries de vapor de mercuri dels quadres H i F amb un cost de 68.794,80 euros i que compta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 60.826,35 euros.

Foto: L’enllumenat públic de la Pobla de Montornès s’ha quedat obsolet i és molt ineficient. / AJ. LA POBLA DE MONTORNÈS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This