Llum verda de la Generalitat a col·laboració entre les policies locals d’Altafulla, Torredembarra i Creixell

REDACCIÓ – Torredembarra/Altafulla/Creixell, 1/2/2022

El departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a l’acord de col·laboració entre les policies locals d’Altafulla, Torredembarra i Creixell. L’autorització s’ha fet efectiva en la Comissió de la Policia de Catalunya, l’òrgan col·legiat consultiu superior de coordinació entre Mossos d’Esquadra i policies locals, que ha tingut lloc aquest dimarts, 1 de febrer, amb la presència del conseller Joan Ignasi Elena.

La col·laboració entre aquestes tres policies locals del Baix Gaià és un moviment pioner, que ha servit de referència per a altres municipis de Catalunya. És el cas de Riells i Vilabrea (La Selva), que fins ara tenien un servei de vigilants municipals. O el de Caldes de Malavella, Cassà de la Selva i Llagostera.

Així, aquests municipis podran compartir mitjans i recursos humans i materials. Els agents podran sortir i actua del seu terme municipal amb la seguretat jurídica indispensable, sempre que hi hagi una actuació que, per circumstàncies excepcionals, sobrepassi els límits del terme, o en casos de necessitat.

Precisament dilluns, 31 de gener, del ple de l’Ajuntament d’Altafulla va aprovar l’acord, per segona vegada, i de manera definitiva. La proposta es va haver de portar novament a votació per qüestions referents al redactat del document.

Foto: La col·laboració entre les tres policies locals del Baix Gaià és una iniciativa pionera a Catalunya. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This