Roda de Berà recull prop de 270 tones d’andròmines i residus voluminosos durant el 2021

REDACCIÓ – Roda de Berà, 31/1/2022

Als inicis de la pandèmia, a mitjans de març de 2020, moltes famílies van aprofitar el confinament per fer neteja a fons dins de casa i llançar tot allò que ja no volien o necessitaven. Per evitar que moltes andròmines i residus voluminosos acabessin abandonats a la via pública sense cap control, la regidoria de Serveis Tècnics va decidir posar en marxa la recollida porta a porta d’andròmines. Fins aquell moment el consistori havia fet una prova pilot de la recollida porta a porta a l’Eixample la qual havia obtingut molt bons resultats.

Des de llavors l’ús d’aquest sistema s’ha incrementat per conscienciació, però també per la seva comoditat i senzillesa. Durant el 2021 el departament de Serveis Municipals va rebre un total de 1011 sol·licituds de recollida porta a porta, bé a través de l’apartat de la Bústia Ciutadana o per telèfon, trucant l’Ajuntament. Amb totes les peticions, la brigada municipal va recollir un total de 269,36 tones de residus voluminosos i andròmines, la major part d’elles mobles vells, matalassos, sofàs o electrodomèstics espatllats.

La recollida es fa de dilluns a divendres, sempre al dia següent de la notificació. Per fer la sol·licitud s’ha d’accedir a la Bústia Ciutadana -web.rodadebera.cat/bústia- i a l’apartat “Recollida d’andròmines” omplir el formulari, indicant el lloc on es deixarà l’andròmina, si a la porta de casa -en cas que sigui possible-, o bé al contenidor més proper. Pel que fa a l’andròmina s’haurà de treure al carrer després de les vuit del vespre del mateix dia d’efectuar la notificació de la recollida.

Passaport verd

El servei de recollida d’andròmines porta a porta és molt útil i còmode per a totes aquelles famílies que no disposen d’una furgoneta per poder transportar elles mateixes els residus fins a la Deixalleria.

Però per fomentar l’ús freqüent de la Deixalleria i premiar els ciutadans més compromesos amb el medi ambient, l’Ajuntament va llançar la iniciativa del Passaport verd, amb el qual, completant-lo, es pot obtenir un descompte de fins a un 10% en el rebut de la brossa de l’any següent. Durant el 2021, 150 persones van recollir el seu Passaport verd, i d’elles un total de 72 el van aconseguir omplir amb les seves visites a la Deixalleria. El Passaport verd de 2022 ja es pot recollir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.

Foto: Un operari recollint residus a Roda de Berà. / AJ. RODA DE BERÀ

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This