Torredembarra comptarà amb un programa 42 activitats d’educació ambiental per al 2022

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/1/2022

La Regidoria de Sostenibilitat ha presentat aquest dimecres, 26 de gener, Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el Programa d’Educació Ambiental 2022 de Torredembarra, amb un total de 42 activitats que enguany se centren en tres eixos: emergència climàtica, protecció dels espais naturals i promoció de l’economia circular, totes elles relacionades amb la gestió dels residus. El programa es desenvolupa amb la col·laboració de les entitats La Sínia, GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en Acció. Totes les activitats formen part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals.

Casa mes, una temàtica diferent

Una de les novetats d’enguany és que cada mes es destinarà a una temàtica ambiental: arbrat urbà (febrer), Torredembarra referent de l’estalvi d’aigua (març), l’aire net (abril), la nostra biodiversitat (maig), el medi ambient (juny), els Muntanyans (juliol), les platges i la natura (agost), Cal Dània: horts i espai verd (setembre), l’alimentació sana i l’energia sostenible (octubre), la prevenció de residus (novembre) i el reciclatge dels residus (desembre).

El consistori torrenc continua apostant per enquadrar les diferents activitats en diversos formats: setmanes temàtiques, campanyes i estudis, tallers, jornada i exposicions. Pel que fa ales setmanes temàtiques, aquest 2022 tindrem a Torredembarra la Festa de l’arbre, let’s clean up, promoció del sender blau, setmana de l’energia, setmana bio i setmana de prevenció de residus.

Pel que fa a les campanyes i estudis, es farà la posada en marxa de l’espai d’aprofitament de voluminosos, elaboració de la guia de consum local sostenible i redacció del pla local de prevenció de residus. Els tallers seran: seguiment de caixes niu, auditoria hidràulica a casa, la qualitat de l’aire, big jump, sortida sobre les plantes litorals, sortida de ciència participativa i coneixem els pol·linitzadors salvatges.

De jornades n’hi haurà amb les següents temàtiques: Marató fotogràfica Dia Mundial del Medi Ambient. D’exposicions: Verd als centres docents accions envers el canvi climàtic a Torredembarra, les depuradores, el canvi climàtic, la tortuga babaua, el corriol camanegre, els ports i el litoral, la corretjola, la poda i els arbres, tovalloletes i residus. Altres propostes són: visites guiades al litoral i mar torrenc; tallers sobre la Xarxa d’Observadors de la conca del riu Gaià, els cursos fluvials de Torredembarra i la fauna associada als cursos fluvials, i activitats de foment de l’ús de la bicicleta al municipi i observació de l’ecosistema litoral.

Vint anys d’activitats

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha posat en valor que a Torredembarra ja fa vint anys que es duen a terme activitats d’educació ambiental gairebé quinze en col·laboració amb les entitats ecologistes locals. Un dels aspectes que ha ressaltat el regidor sobre les accions programades per la Regidoria de Sostenibilitat aquest 2022, en el marc de les actuacions relacionades amb l’emergència climàtica, ha estat incidir en la recuperació de la nidificació als Muntanyans del corriol camanegre i l’increment d’espai verd a Torredembarra amb flora mediterrània.

Per la seva part, la tècnica de Medi Ambient, Elisenda Forés, ha destacat que una de els prioritats de la Regidoria de Sostenibilitat és la realització del programa d’educació ambiental amb accions que actuen directament en dotze Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) locals i de manera transversal en cinc més. També ha comentat que altres prioritats de la Regidoria són incidir en la protecció dels Muntanyans, dur a terme l’adjudicació dels horts amb finalitat social de Cal Dània, la prevenció de residus amb l’elaboració del pla local de prevenció i, en matèria de salut pública, el projecte d’alimentació de les colònies controlades de gats.

Foto: Imatge de família amb el regidor, tècnic, treballadors i voluntaris. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This