La Diputació millorarà la T-210 a la Pobla de Montornès amb un asfaltatge que redueix les emissions de CO2

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 13/1/2022

La Diputació de Tarragona millorarà sis trams de vies locals amb un sistema d’asfaltatge innovador que redueix emissions de CO2. Entre aquests trams es troba la carretera T-210, concretament de la N-340 a la Pobla de Montornès. L’actuació, amb un pressupost d’1.329.373,03 euros, s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat (PECT) ‘Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles.’ El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Millorar la seguretat del trànsit i contribuir a la millora mediambiental són els dos objectius en aquest projecte de l’ens supramunicipal per reforçar el ferm de la calçada de sis trams de vies locals mitjançant l’aplicació de mescles bituminoses ultrafines i temperades.  Es tracta d’un sistema innovador que redueix les emissions de CO2, atès que el gruix i la temperatura d’estesa de l’asfalt són inferiors i no cal emprar tant de material ni tanta energia per escalfar-lo, per bé que les característiques mecàniques i de desgast del ferm són assimilables a les mescles bituminoses estàndard. D’altra banda, eliminant les irregularitats de la carretera també es redueix el consum de combustible dels vehicles que hi circulen i, per tant, les emissions contaminants.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca la importància d’aquestes actuacions per “millorar significativament la seguretat del trànsit rodat en trams de les nostres carreteres que ho requereixen, mitjançant una tecnologia que s’adiu a la nostra aposta per la reducció d’emissions i l’aplicació de sistemes innovadors que ens ajuden a millorar el nostre entorn i, en definitiva, la qualitat de vida de la ciutadania de les nostres comarques”.

De la seva part, el diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori de la Diputació – Carreteres, Miquel Subirats, assenyala que les millores amb mescles bituminoses ultrafines i temperades representen “un pas endavant en el manteniment òptim de la xarxa viària de la Diputació en base a criteris de sostenibilitat i preservació mediambiental, mitjançant una gestió eficient de la inversió i dels recursos”.

El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles’ desenvolupa solucions innovadores en l’aplicació de materials per a la construcció i manteniment de la xarxa de carreteres i en la seva senyalització. Té la finalitat de millorar la seguretat viària, la sostenibilitat del territori i la generació de noves oportunitats d’activitat econòmica. Liderat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació EURECAT. El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Foto: L’asfaltatge que s’aplicarà en aquest tram de la carretera T-210 és un sistema innovador. / AJ POBLA DE MONTORNÈS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This