El 8 de febrer s’obriran les pliques de la licitació de les obres de construcció de l’Institut de Roda de Berà

REDACCIÓ – Roda de Berà, 11/1/2022

Els tràmits necessaris perquè el nou edifici de l’Institut de Roda de Berà sigui una realitat continuen en marxa. Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, va fer pública la licitació del contracte per a l’execució de les obres de la nova construcció del centre. Les empreses licitadores van poder presentar ofertes fins al 27 de desembre, i l’obertura de pliques serà el proper 8 de febrer a les 10 del matí.

El Pressupost de 2022 de la Generalitat de Catalunya inclou una partida de 2.753.835,18 euros per a l’inici de les obres. Al mateix document es detalla la previsió per als exercicis 2023 i 2024, amb inversions de 3.570,129,57 i 1.264.792,95 euros, respectivament. D’aquesta manera, l’import per a la construcció i la posada en marxa de l’Institut ascendirà als 7.588.757,7 euros.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, s’ha mostrat molt satisfet davant la notícia de que per fi els tràmits estiguin en marxa, tot desitjant que les obres s’adjudiquin i puguin començar al més aviat possible. “Han estat molts anys en què hem hagut de veure com els i les joves estudiaven curs rere curs en barracons i des de l’Ajuntament hem lluitat mot perquè Roda de Berà tingui el centre d’educació secundària que mereix”, assegura Virgili.

Una història de més d’una dècada

Els mòduls prefabricats es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu i havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici, que de forma inicial estava ubicat al Francaset. Al 2015 les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic, i la Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17. No va ser pas així i des de llavors l’Ajuntament ha demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió.

El nou edifici, permetrà substituir els mòduls prefabricats per un centre modern que ampliï i millori les actuals instal·lacions. Tindrà uns superfície de prop de 8.500 metres quadrats i donarà resposta real a les necessitats actuals de Roda de Berà, que actualment té una població de més de 7.700 habitants. Durant aquest curs més de 300 nois i noies estudien un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.

Foto: Una imatge del futur institut rodenc. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This