INNOCENTADA l L’escultura ‘Alfa i Omega’ s’instal·larà a Altafulla durant aquest 2022

REDACCIÓ -Torredembarra, 28/12/2021

Torredembarra ja ha tornat a badar i es quedarà sense un dels seus símbols d’aquests primers anys del segle XXI: l’escultura ‘Alfa i Omega’. Segons ha pogut saber el Torredembarra Actualitat, l’escultura obra de Rafael Bartolozzi s’instal·larà a Altafulla i no haurem d’esperar massa per tornar a admirar aquesta obra. Precisament aquesta rapidesa en la instal·lació ha estat una de les condicions per al canvi d’ubicació. Les obres d’instal·lació, que pagarà un patrocinador que encara no s’ha desvelat, s’iniciaran a finals d’aquest primer trimestre de 2022.

La principal incògnita és en quin espai de la localitat altafullenca s’instal·larà l’escultura. Una ubicació prop del mar és la principal opció, però no està descartada un espai prop de l’Ermita de Sant Antoni per intentar esquivar la degradació que la sal del mar provoca en el ferro. L’Ajuntament d’Altafulla obrirà un procés participatiu just després de Reis obert a tota la ciutadania.

També es podria produir un canvi de nom de l’obra i passar-se a dir ‘Altafulla i Omega’ ja que, en paraules del coalcalde altafullenc, “és Altafulla la primera població del Baix Gaià si seguim l’ordre de l’abecedari.” L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, no ha volgut fer declaracions, però sí el cap de l’oposició, Vale Pino, que ha assegurat que si a partir del 2023 és alcalde l’”Alfa i Omega tornarà a Torredembarra.” “Si convé ho signaré davant notari”, ha afirmat.

En canvi, des de l’Skamot Baix a Mar, els principals opositors a la tornada de l’obra de Bartolozzi, han valorat molt positivament la notícia i preparen un acte públic de celebració el cap de setmana després de Reis amb el lema: “Som una màquina!”.

Foto: El bloc de Baix a  Mar no tornarà a lluir l’Alfa i Omega. / VIQUIPÊDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This