Alumnes de l’Institut Altafulla creen l’escut del municipi en origami i recapten 1.260 euros per a La Marató

REDACCIÓ – Altafulla, 16/12/2021

Alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO de l’Institut Altafulla han participat en el projecte “1 origami 1 euro” per a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany, en la seva 30a edició, dedica els seus esforços en la investigació sobre els problemes de salut mental que, a Catalunya, afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida.

L’alumnat d’ESO de l’Institut ha fet un escut d’Altafulla, mitjançant l’art japonès del plegament del paper conegut popularment com origami, amb papers de colors, i amb “l’esforç i la il·lusió de cada alumne”.

Ha estat un treball cooperatiu en què han participat alumnes, mares, pares i professorat del centre. Des de la direcció del centre, s’ha explicat que “s’ha treballat el concepte de la solidaritat i els alumnes han pogut adonar-se que hi ha moltes maneres de col·laborar amb la Marató de TV3, i que no només és fent aportacions econòmiques”.

L’única norma que hi ha en l’origami és que tot s’ha de fer doblegant el paper. No es permet ni trencar ni enganxar. D’aquesta manera, l’alumnat de l’Institut d’Altafulla ha realitzat un total de 1.260 grues de paper que han fet possible crear l’escut de la vila, al mateix temps que s’ha transformat en una donació de 1.260 euros per a la Marató de TV3, i poder fer realitat l’objectiu de reunir totes les figures en aquest gran projecte educatiu i solidari.

Diferents entitats i centres educatius de la vila s’han sumat un any més al programa solidari de TV3 que en la seva 30a edició se centra en la salut mental. Les activitats solidàries s’allargaran fins el 30 de desembre.

Foto: Una imatge de l’origami dels alumnes d’ESO d’Altafulla. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This