La Llar de Jubilats de Roda tindrà un protocol per a casos de maltractaments de dones

REDACCIÖ – Roda de Berà, 15/12/2021

En el marc de la campanya “Les violències masclistes no entenen d’edat”, iniciada el passat mes de juny per diverses entitats i municipis que treballen amb gent gran al territori, s’està elaborant un protocol específic per a la Llar Municipal de Jubilats de Roda de Berà per a la prevenció, detecció i intervenció envers el maltractament a dones grans. L’objectiu és oferir eines i habilitats per garantir una bona actuació davant la sospita o certesa d’un cas de maltractament, i alhora, contribuir a l’alleujament d’una situació de maltractament mitjançant la prevenció i intervenció precoç.

Els impulsors d’aquest protocol són Ambaixadors del Bon Tracte, -xarxa del Baix Penedès i del Camp de Tarragona formada per regidors, treballadors socials, professionals i entitats que treballen amb gent gran-, Dones amb Iniciativa del Vendrell, els Mossos d’Esquadra, -a través de l’Organització de Relacions amb la Comunitat (ORC) i del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV)-, i amb l’assessorament de la coordinadora del SAD de L’Arc Serveis i directora Centre de dia per a gent gran Marinada Marta Montferre.

El protocol anirà adreçat a la Junta de la Llar Municipal de Jubilats i tindrà línia directa amb les dones grans que visitin el casal o participin en els tallers que s’organitzen mensualment. El document incorporarà mesures de prevenció que donen continuïtat a les sessions de formació en detecció i identificació de factors de risc i senyals d’alarma, a les quals va participar la llar de jubilats. Entre les mesures hi ha les campanyes de conscienciació i divulgació de recursos i com apropar aquests recursos i els circuits socials i d’ajuda ja existents al municipi (Serveis Socials, Policia Local de Roda de Berà, Centre de Salut, Cos dels Mossos d’Esquadra ORG-GAV, etc….).

Les entitats impulsores aconsellen l’elaboració de protocols d’actuació “fets a mida” i recorden que actualment les dones de més de 60 anys representen el 6,49% de les dones que truquen a la línia d’atenció de dones en situació de violència masclista, segons dades de l’Institut Català de les Dones.

Foto: Una imatge de la llar de jubilats rodenca, / L’ARC SERVEIS

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This