La gent gran del Centre de Dia Marinada de Roda de Berà enregistra un curt per felicitar el Nadal

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/12/2021

Els usuaris i usuàries del Centre de Dia per a Gent Gran de Roda de Berà s’han convertit en actors i actrius per un dia i han rodat un curt per felicitar el Nadal als seus familiars, amics, equip i col·laboradors. El vídeo el compartiran via telemàtica, a través de les xarxes socials, entre les escoles, centres i residències.

La gent gran del centre ha demostrat un any més la seva creativitat i espontaneïtat, amb el vídeo de felicitació de Nadal “Y se armó el Belén”, que ha comptat amb la participació d’uns actors i actrius molt especials caracteritzats amb les figures del pessebre i que han representat el quadre de l’anunciació.

La gerent de L’Arc Serveis, entitat que gestiona el Centre de Dia Marinada, Jerusalem Torra, explica que, amb activitats com aquesta, “la nostra intenció i objectiu és crear una eina intergeneracional per estimular, afavorir i millorar les relacions entre persones grans i generacions més joves. Es tracta de compartir amb majors de residències una festa que els ompli i emocioni”. Torra diu que això ajuda “a trencar tòpics i estereotips sobre aquella connotació negativa que s’associa a la vellesa”.

Des de L’Arc Serveis es considera que la cultura, les festes i les tradicions contribueixen al benestar i la millora d’aspectes psicosocials, físics i emocionals de la gent gran, entre altres. Al mateix temps, posa en valor que “els centres estiguin connectats amb el seu entorn potenciant la participació en activitats del seu municipi, i les col·laboracions amb centres i escoles”.

En plenes Festes de Nadal, “tenim la necessitat de transmetre valors, històries, vivències i un alè d’esperança que tot acabarà ben aviat”, subratlla Torra, i afegeix que la percepció positiva o negativa de la vellesa “depèn del nostre compromís com a societat”.

Foto: Un moment del rodatge del curtmetratge. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This