L’Escola Municipal de Música del Catllar impulsa els xecs musicals

REDACCIÓ – El Catllar, 17/11/2021

L’Escola Municipal de Música del Catllar posa en marxa una iniciativa perquè les persones que vulguin aprendre a tocar un instrument facin el pas d’una manera fàcil: el xec musical. Per només 24 euros, el xec musical dona dret a tres classes individuals de quaranta minuts, escollint entre els instruments que s’hi ensenyen: piano, saxo, clarinet, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, bateria, flauta, violí, baix i també cant. Els instruments els proporcionarà l’escola i les sessions es podran fer els mesos de gener, febrer i març vinents. Els xecs es poden comprar de l’1 fins el 22 de desembre a les oficines de l’ajuntament del Catllar.

El director de l’Escola Municipal de Música del Catllar, Joan Adserà, considera que el xec musical és una bona manera d’atraure persones cap al centre que els costa matricular-se en un curs sencer, però després de fer servir el xec es pot animar a fer-ho. Adserà assenyala que la iniciativa està dirigida sobretot a joves i adults, que ja toquin un instrument musical casa o no. Al centre catllarenc hi ha matriculats actualment una setantena d’alumnes a partir dels quatre anys, la majoria del municipi, però també n’hi ha de localitats properes com la Riera de Gaià, els Pallaresos o la Secuita. La plantilla de professorat està formada per set persones. Al Catllar ja fa més de trenta anys que s’imparteixen ensenyaments musicals.

Des del passat mes de gener, l’Escola Municipal de Música del Catllar disposa d’unes instal·lacions noves, que comparteixen amb els alumnes de secundària de l’Institut-Escola L’Agulla i estan dins del complex educatiu que inclou també infantil i primària. Aquest fet ha permès millorar les sinèrgies amb l’Institut-Escola, ja que ara no han d’esperar fins a les quatre de la tarda per disposar d’aules i a partir de la una del migdia alguns alumnes de primària i secundària aprofiten part del descans del migdia per fer classes.

“Qualsevol alumne que ve a la nostra escola aprèn a tocar l’instrument que escull però també adquireix eines lligades a les noves tecnologies per encarades a la composició i la creativitat. També busquem la versatilitat i la polivalència amb els instruments”, explica Adserà, que assenyala que donen també molta importància a la socialització: “Des dels primers cursos, els alumnes ja toquen en agrupacions, primer amb els que toquen el mateix instrument, i, quan ja són més autònoms els barregem amb altres instruments i les agrupacions son més riques.” Són agrupacions que toquen tant música clàssica com moderna.

Les preinscripcions al curs vinent seran el proper mes de maig. Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a escolademusica@elcatllar.cat.

Foto: Una de les classes a les noves instal·lacions de l’Escola Municipal de Música del Catllar. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This