Els fets delictius disminueixen un 10 % a Altafulla en un any

REDACCIÓ – Altafulla. 1/12/2021

El treball conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Altafulla i altres cossos de seguretat policials al municipi ha comportat que durant el darrer any disminueixin notòriament els fets delictius registrats a la vila. Els fets delictius han caigut un 10 % respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades analitzades a la Junta de Seguretat d’Altafulla, celebrada aquest dimecres, 1 de desembre, celebrada a la sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla.

Aquesta tendència a la baixa, que ha posat en relleu el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, es manifesta sobretot en els delictes contra el patrimoni, que baixen un 3,2%;  i els de les persones, en què registren un descens del 64,3%. També disminueixen els robatoris a l’interior d’habitatges que se situen en un percentatge del 0,42 %. En aquest sentit, dels 5.000 habitatges censats a Altafulla, només s’han registrat 21 casos.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha celebrat aquestes xifres i ha posat en valor “l’estabilització de la plantilla del cos de la Policia Local, les millores que s’han realitzat a la comissaria i als vehicles, així com també el treball conjunt amb els Mossos d’Esquadra”. En xifres, les actuacions conjuntes amb Mossos han incrementat en un 29,20%, els serveis de proximitat ho han fet en un 5,70%, i els controls a la via pública en un 53,30 % més que l’any anterior.

La Junta Local de Seguretat ha comptat amb la presència del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; la directora general d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya; Sònia Andolz; Jordi Molinera, coalcalde d’Altafulla; Marta Cassany, directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona; Begoña Curto, subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Estela, comissari cap dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial del Camp de Tarragona; Ramon Franquès, cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra; Jordi Vergel, cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona; Valentín Solano, comissari de la Policia Nacional a Tarragona; Albert Ventosa, cap de la Regió d’Emergències de Bombers a Tarragona, Jordi Gil, Cap de la Policia Local d’Altafulla, i Eva Pedraza, secretària de l’Ajuntament d’Altafulla.

La Policia Local d’Altafulla i els Mossos d’Esquadra mantenen tot un seguit de trobades amb diferents entitats i associacions per explicar als principals agents econòmics i socials la tasca que es fa a escala policial i establir alhora un diàleg i una col·laboració permanent amb aquests col·lectius. Aquest diàleg ciutadà, juntament amb la proximitat que mantenen els cossos policials amb el teixit associatiu, contribueix a millorar la prevenció i la seguretat al municipi.

Actualment, la Policia Local d’Altafulla compta amb una plantilla de 23 persones de les quals hi ha 16 agents, 3 caporals, 3 agents interins d’estiu, i una auxiliar administrativa. El servei de patrullatge es configura amb dos vehicles amb torns de matí i tarda, i una dotació, pel torn de nit.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This