Els regidors d’Altafulla tornen a cobrar després de l’acord del ple municipal

REDACCIÓ – Altafulla, 30/11/2021

El ple municipal d’Altafulla d’aquest dilluns 29 de novembre ha aprovat les retribucions dels regidors i regidores i, per tant, ha solucionat la situació creada per una sentència judicial que deixava sense salaris tots els edils del consistori, excepte Alba Muntadas i Àlex Cañas. El govern en minoria de l’Esquerra Independentista d’Altafulla (EINA) ha obtingut prou suports des de l’oposició per aprovar de nou les retribucions.

Recordem que, fa un parell de setmanes, una sentència judicial va deixar sense efecte els acords presos en el ple que el 26 de juny de 2019 va fixar el que havien de cobrar els edils amb cartera com dels que no en tenen i cobren per assistències. La sentència era resultat del recurs interposat pels grups municipals de Junts per Altafulla i Alternativa Altafulla (AA) per la forma de convocar el ple i no pas pel seu contingut.

Des de l’equip de govern, el regidor d’Hisenda, Dani Franquès, va explicar novament que si el ple es va celebrar el 26 de juny de 2019 amb caràcter d’urgència va ser per garantir la participació d’un dels regidors que finalment ho va acabar denunciant. El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, per la seva banda, va demanar que “cada grup de l’oposició sigui coherent en la decisió” per tal d’aprovar, novament, les retribucions.

Uns van generar opinions dispars durant la sessió plenària per part de l’oposició. L’Alternativa Altafulla, principal grup de l’oposició. discrepava de la retribució que fa referència a Alba Muntadas per la seva consideració de coalcaldessa. La petició d’Alternativa va ser atesa i les referències a Muntadas i al regidor Àlex Cañas, van ser eliminades del text a aprovar, sense més conseqüències, ja que la retribució d’aquests dos edils va ser modificada en un ple posterior, de data 27 de juliol de 2020, i no estava afectada per la sentència. Aquesta cessuó va fer que l’Alternativa votés a favor.

Les referències a la condició de coalcaldessa d’Alba Muntadas i al seu sou, també van centrar les argumentacions del regidor no adscrit Xavier Rofas i del PSC d’Inma Morales, que van votar a favor de les retribucions.

Per la seva banda la regidora d’Ara Altafulla Natalia Sanz ha justificat el seu vot apel·lant a la coherència perquè al ple de juny del 2019 s’hi va posicionar a favor, però finalment, aquest dilluns ha acabat abstenint-se. Hèctor López Bofill de Junts, per la seva banda, s’hi va mostrar en contra i va posar en dubte la gestió de l’equip de govern a partir d’aquest primer ple del mandat.

Foto: El ple altafullenc continua havent de moure’s per la geometria variable. / AJ ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This