Els usuaris de la Llar de Jubilats Municipal de Roda de Berà celebren el ‘Dia Mundial de la Diabetis’

REDACCIÓ – Roda de Berà, 14/11/2021

Coincidint amb el ‘Dia Mundial de la Diabetis’, que es commemora el 14 de novembre, el Centre de dia per a gent gran Marinada i L’Arc Serveis han col·laborat enguany amb la Llar de Jubilats Municipal de Roda de Berà amb la realització d’una jornada d’activitats sobre la diabetis en el marc del taller ‘Entrenament de la Memòria’ que es fa tots els divendres.

La jornada d’aquest divendres dia 12 va començar amb una petita xerrada d’introducció a la malaltia, ‘Què és la diabetis? Símptomes, tractament, causes i prevenció’, a càrrec de Begoña del Valle Serbeto, infermera del Centre de dia Marinada i professional en gerontologia. A continuació, els usuaris de la llar de jubilats van poder gaudir i van riure amb la dinàmica divertida d’un concurs “Pasapalabra” sobre preguntes relacionades amb la temàtica de la diabetis, que va ser coordinat per Maribel Garcia, membre de l’equip del centre de dia. També van participar en un Photocall, amb un cercle blau com a símbol de la diabetis, el significat del qual és la vida i la salut. El color blau representa la unitat de la comunitat internacional per fer front a la diabetis, “el cel que ens uneix a tots, i a la vegada, també és el color de la bandera de les Nacions Unides”.

Per cloure la jornada, es va obsequiar com a regal una poma, per gentilesa de la junta de la Llar de Jubilats, amb el logotip “Sóc SALUT”. Aquest és el nom d’un projecte que treballen durant tot l’any, amb tallers, eines i habilitats per aconseguir que les persones grans tinguin bons hàbits i bones conductes.

El Dia Mundial de la Diabetis

Al voltant del 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, s’organitzen activitats per augmentar la conscienciació envers la malaltia. Aquest any l’atenció va dirigida cap a les causes, els símptomes, les complicacions i els tractaments de la diabetis.

La Diabetis Mellitus és una malaltia metabòlica i crònica que es caracteritza perquè l’organisme fa un escàs ús de la glucosa. La glucosa, sucre que un cop a les cèl·lules, actua com a font d’energia per tal de dur a terme els processos vitals. Si el cos és incapaç d’aprofitar-la, enlloc de penetrar a les cèl·lules, s’acumula a la sang i provoca una hiperglucèmia i un augment dels nivells de glucosa en sang.

Segons dades del CatSalut, a Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis està al voltant dels 600.000 casos (ESCA) i, cada any, es registren 250 i 270 nous casos en menors de 30 anys.

Foto: Una imatge de la xerrada a la Llar de Jubilats Municipal de Roda de Berà. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This