La Generalitat destinarà 2,7 milions d’euros per iniciar les obres del nou Institut de Roda de Berà el 2022

REDACCIÓ – Roda de Berà. 12/11/2021

El pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2022 han portat una bona notícia per a Roda de Berà: dins del projecte d’inversions reals s’inclou una partida de 2.753.835,18 euros per a l’inici de les obres de construcció del nou Institut de secundària del municipi.  També es detalla al document la previsió per als exercicis 2023 i 2024, amb inversions de 3.570,129,57 i 1.264.792,95 euros, respectivament. D’aquesta manera, l’import per a la construcció i la posada en marxa de l’Institut ascendirà als 7.588.757,7 euros, una xifra molt superior a l’anunciada ara fa dos anys de 5.515.000 euros.

Els mòduls prefabricats es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu i havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici, que de forma inicial estava ubicat al Francaset. Al 2015 les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic, i la Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17. No va ser pas així i des de llavors l’Ajuntament ha demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió.

El nou edifici, permetrà substituir els mòduls prefabricats per un centre modern que ampliï i millori les actuals instal·lacions. Tindrà uns superfície de prop de 8.500 metres quadrats i donarà resposta real a les necessitats actuals de Roda de Berà, que actualment té una població de més de 7.700 habitants. Durant aquest curs més de 300 nois i noies estudien un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.

L’alcalde Pere Virgili s’ha mostrat molt satisfet amb l’anunci. “Des de l’Ajuntament hem lluitat molt perquè el nou Institut sigui una realitat. Han estat molts anys en què hem hagut de veure com els i les joves estudiaven curs rere curs en barracons i ara per fi les promeses de la Generalitat es compliran i Roda de Berà tindrà el centre d’educació secundària que mereix”, ha afirmat Virgili.

Foto: Una imatge de com serà el nou equipament educatiu rodenc. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This