El riu Gaià ja disposa de l’Inventari del seu Patrimoni Fluvial

REDACCIÓ – Altafulla, 12/11/2021

Després de gairebé sis anys de feina d’un grup de voluntaris, ja es pot consultar l’Inventari del Patrimoni Fluvial del riu Gaià a terresdelgaia.omeka.net. En els propers mesos es podria ampliar aquest inventari, que actualment ja compta amb 183 elements que trobem a la conca fluvial del Gaià, de l’àmbit d’arquitectura, patrimoni o infraestructures hidràuliques. Per això fan una crida a participar i aportar els més coneixements a l’inventari a través de l’adreça de correu electrònic terresdelgaia@gmail.com i les xarxes socials de Terres del Gaià.

La idea de l’inventari va començar després de la Gaianada del 2015, que va permetre accedir a zones que no s’havien vist des de feia molt de temps, com és el cas de sèquies penjades a la paret, restes de molins i rescloses.

Des de Terres del Gaià estan treballant per publicar properament una guia amb elements arquitectònics i constructius vinculats al riu Gaià.

Foto: El sifo de Tamarit és un dels elements que recull l’inventari. / TERRES DEL GAIÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This