Roda de Berà, pionera a Catalunya amb la implantació d’un nou sistema de contractació

REDACCIÓ – Roda de Berà, 10/11/2021

L’Ajuntament de Roda de Berà porta molts mesos treballant per implantar un nou sistema dinàmic d’adquisició per a la contractació d’obres, serveis i subministraments d’ús corrent i recurrents que es posarà en marxa, segons les previsions, a principis de 2022 i que farà que els procediments, totalment electrònics, siguin més àgils i senzills. El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la seva implementació durant la passada sessió ordinària d’octubre.

L’alcalde Pere Virgili i el departament de contractació de l’Ajuntament van presentar-lo en primícia davant d’una trentena d’industrials de Roda de Berà el passat 15 d’octubre, per tal que les empreses i autònoms del municipi coneguessin la iniciativa i puguin preparar amb temps els tràmits i la documentació necessària per entrar a formar-ne part.

El de Roda de Berà serà el primer ajuntament de Catalunya en posar-lo en marxa, atès que actualment només algunes administracions locals d’altres comunitats autònomes el tenen implantat. Es tracta d’un procediment que permetrà a les empreses la seva integració en un catàleg de proveïdors de l’Ajuntament, classificat per categories, i que permetrà donar resposta ràpida a les exigències de compra pública. “Amb el nou sistema guanyarem agilitat, les contractacions seran molt més ràpides, transparents i senzilles per a l’Ajuntament i per als empresaris. Pels seus avantatges, animem a totes les empreses i autònoms de Roda de Berà a que s’hi inscriguin quan el sistema es posi en marxa”, ha assegurat l’Alcalde.

En un principi s’utilitzarà aquest sistema per contractar la maquinària industrial de suport a la brigada municipal com per exemple camions dúmper, retroexcavadores, tractors, elevadors, etc., amb una despesa estimada anual de fins a 300.000 euros. Més endavant, si el sistema funciona tal i com s’espera, s’ampliarà a altres prestacions recurrents com obres de manteniment d’espais i edificis públics -fusteria, paleteria, pintura, lampisteria, ferreria, electricitat, etc.-, neteja d’edificis, o poda d’arbrat públic, entre d’altres.

Un cop les empreses formin part del sistema dinàmic d’adquisició, l’Ajuntament, quan sorgeixi una necessitat, invitarà als industrials a que realitzin les seves ofertes, segons les condicions requerides i sempre amb total transparència.

El Sistema tindrà una durada de màxim cinc anys i les empreses podran entrar i sortir-hi quan ho desitgin, mantenint-se obert a qualsevol industrial interessat que compleixi amb els requisits de selecció, quant a la capacitat i la solvència.

Foto: L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, presentant el nou sistema a empresaris. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This