L’Ajuntament de Roda de Berà torna a congelar taxes i impostos per a l’exercici 2022

REDACCIÓ – Roda de Berà, 2/11/2021

El ple de l’Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat les noves ordenances fiscals per a l’exercici 2022. La proposta del Govern municipal de Tria Roda va comptar amb el suport d’ERC, Ciutadans, Populars per Roda i Junts per Roda, i només el PSC va votar en contra. Un any més s’aposta per congelar impostos, taxes i preus públics. Es modifiquen només alguns supòsits en algunes d’elles, bonificant, reduint o creant-ne també de noves, amb la voluntat d’incentivar l’activitat empresarial i comercial, en un any que ja es preveu complicat per als sectors que esdevenen el motor econòmic de Roda de Berà.

Des del passat mandat, quan es va poder estabilitzar la situació financera de l’Ajuntament, la voluntat de l’equip de Govern ha estat la de reduir la pressió fiscal que pateixen els rodencs i rodenques. És per això que a banda de congelar els impostos i taxes municipals més importants es mantenen també els beneficis fiscals i les facilitats de pagaments que ja existien. Tot plegat, sense posar en perill l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament.

L’equip de govern vol continuar incentivant la instal·lació d’energies renovables al municipi, tant de sistemes d’aprofitament tèrmic com elèctric, amb una bonificació fiscal de fins a un 50% en l’IBI durant el primer any. El segon any la rebaixa serà del 35%, un 20% el tercer i es reduirà al 10% el quart any. També en aquest sentit, s’ha creat una nova bonificació del 20% en l’ICIO, per aquelles noves construccions que incorporin la instal·lació d’energies renovables per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Compensar l’IBI de l’autopista

Des de l’1 de setembre, amb la gratuïtat de l’autopista AP-7, l’Ajuntament de Roda de Berà, com d’altres municipis, ha deixat d’ingressar l’IBI que cobrava de la concessionària, el qual suposava més de l’1% del pressupost anual (fins a 187.500 euros). L’equip de Govern reclamarà a l’Estat la seva compensació. Aquesta pèrdua d’ingressos i la congelació d’impostos es veurà compensada en part pel treball efectiu i eficaç contra el frau fiscal i amb l’actualització dels padrons municipals. Així, dins de l’ordenança reguladora de la taxa del subministrament d’aigua, es crea una nova tarifa d’inspecció de 600 euros per aquells usuaris que hagin estat defraudant, consumint més aigua de la declarada al comptador.

Per altra banda, dins de la taxa de recollida d’escombraries es crea una nova tarifa per a la recollida de restes generades en solars i parcel·les sense edificar, proporcional als metres quadrats del terreny.

Foto: Una imatge del ple rodenc. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This