Ports de la Generalitat reconstrueix l’espigó del Roc de Sant Gaietà, afectat pel temporal Glòria

REDACCIÓ – Roda de Berà, 25/10/2021

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest dilluns, 25 d’octubre, els treballs de reconstrucció de la secció d’escullera de l’espigó del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà. Es preveu que els treballs es puguin allargar durant dues setmanes, amb un pressupost de 62.000 euros.

El temporal Glòria, que al gener de 2020 va afectar el litoral català amb fortes onades de fins a 14 metres d’alçada en alguns punts, va danyar l’escullera de protecció de la meitat final de l’espigó i del morrot, produint també l’enderroc d’un tram de moll en l’inici del martell situat en el tram final de l’espigó.

D’aquesta forma, Ports de la Generalitat reconstruirà el tram final de l’espigó i el morrot per recuperar la secció transversal que hi havia abans del temporal, re col·locant la part de l’escullera que es pugui recuperar, i hi afegirà una capa de mantell per protegir el nucli d’aquest amb blocs de pedra, a fi de recuperar l’estructura de protecció del litoral rodenc per al qual va ser construïda a finals dels anys 60. Finalment, s’arranjarà el tram de moll interior que es va ensorrar.

Foto: Una imatge dels treballs a l’escullera de l’espigó del Roc de Sant Gaietà. / AJ, RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This