Una vintena de voluntàries vetllen per a la protecció de les 20 colònies de gats que hi ha a Altafulla

REDACCIÓ – Altafulla, 21/10/2021

En l’àmbit urbà sovint existeixen colònies de gats, que han de ser controlades per raons de salubritat, reproducció incontrolada i sanitat i benestar animal.  A Altafulla trobem un total de 20 colònies felines que són custodiades per un grup de voluntàries que, amb la col·laboració de la regidoria de Protecció Animal de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, i l’Associació Hopeland, vetllen per la seva alimentació, al mateix temps que ho fan per la salut dels individus que les formen, i que passa per esterilitzar-los per tal d’evitar la sobre-població.

La coalcaldessa Alba Muntadas ha posat en valor aquest matí la “gran feina que realitzen diàriament les voluntàries en el control de poblacions felines a Altafulla, alhora que afavoreixen l’equilibri sostenible animal” en relació a altres espècies com les rates i els ratolins.

Per aquests motius, Muntadas ha demanat a la ciutadania que “les respectin, i que respectin també la feina que fan com a voluntàries per un bé públic comú del municipi”. Per això, se’ls ha entregat aquest matí una armilla que les identifica com a grup de voluntariat que s’encarrega del control de les colònies felines a la vila.

A Altafulla hi ha, segons Marta Terrat, portaveu del grup de voluntariat, uns 400 gats ferals controlats, la majoria dels quals amb tots els gats esterilitzats. Les esterilitzacions són a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, mitjançant el grup de voluntàries, en el marc del programa municipal CER (Captura-Esterilització-Retorn).

El voluntariat desenvolupa aquestes accions per amor als animals. La majoria de gats que viuen als carrers ho fan perquè són víctimes de l’abandonament i de la cria descontrolada. L’acte de reconeixement ha tingut lloc a la Pallissa del Vinyet.

Foto: El grup de voluntàries amb la coalcaldessa, Ala Muntadas. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This