Per fi s’obre al trànsit el carrer Lluís Companys d’Altafulla després d’onze anys

REDACCIÓ – Altafulla, 20/10/21

A partir d’aquest dimecres, 20 d’octubre, els vehicles que venen de Tarragona i que es dirigeixen cap al Barri Marítim d’Altafulla, no caldrà que travessin tot el carrer Marquès de Tamarit, com feien fins ara, sinó que ja hi podran accedir directament circulant pel carrer Lluís Companys. Els vianants i alguns vehicles sense motor feia temps que feien ús del via malgrat la tanques.

Aquest matí, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i el cap de la Policia Local, Jordi Gil, han tret simbòlicament les tanques que barraven l’accés al trànsit rodat per aquesta via des del 2010, fruit del pla urbanístic PAU 10 de La Cabana encara per executar.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, s’ha mostrat molt satisfet “després de veure com un vial asfaltat fa més de deu anys restava tancat i barrat per a la ciutadania”, al mateix temps que ha admès que les negociacions amb els propietaris del sector de La Cabana “ha estat una feina feixuga per tots i totes durant molts anys però que finalment s’ha arribat a l’acord del que avui serà una de les principals vies de connexió entre el centre i el Barri Marítim”.

De fet, canviar la imatge d’aquest projecte urbanístic aturat ha estat una tasca que els últims regidors i regidores d’Urbanisme d’Altafulla han portat sempre a l’agenda amb la impossibilitat, fins ara, d’assolir-la.  Les darreres reunions entre l’Ajuntament d’Altafulla i la Junta de Compensació de La Cabana ja deixaven entreveure fa uns mesos que hi hauria finalment entesa per desencallar el projecte.

L’obertura al trànsit rodat dels més de 800 metres del carrer Lluís Companys permetrà descongestionar la circulació al carrer Marquès de Tamarit, el principal eix vertebrador del municipi; alhora que diversificarà el trànsit a la zona, sobretot el que es dirigeix a la platja enllaçant amb el carrer Alcalde Pijuan.

Per a l’obertura del carrer s’ha condicionat l’enllumenat públic, s’ha pintat la senyalització horitzontal tant per a vianants com per a vehicles, s’ha instal·lat la senyalització vertical així com també s’ha habilitat el carril bici que enllaça amb el centre comercial dels carrers Migdia i Ronda, i s’han construït les voreres dels carrers Alcalde Pijuan i Traginers que enllacen amb el recent estrenat carrer Lluís Companys. El vial és de sentit únic en direcció al Barri Marítim, i a la part dreta s’ha habilitat una zona d’estacionament per a més d’un centenar de vehicles. La inversió ha estat d’uns 80.000 euros que han anat a càrrec dels propietaris del sector de La Cabana.

Foto: Els vehicles ja circulen pel carrer Lluís Companys. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This