L’arribada a Altafulla del nou 4G millora la rapidesa i la cobertura de les connexions mòbils

REDACCIÓ – Altafulla, 29/9/2021

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a Altafulla a partir d’ara serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, fet que permetrà als altafullencs i les altafullenques gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels habitatges i una major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar gratuïtament qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l’arribada de la nova 4G a Altafulla continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s’emmarca en els que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 a l’69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa 4G de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels habitatges. La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la trucada de vídeo, entre d’altres.

A més, la major cobertura que arriba al 4G a la banda de 800MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat del 4G i la TDT

Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT. Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, d’una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències.

I, per una altra banda, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel qual llega800 s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost. Per gestionar aquests serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This