Mor Pere Virgili Gatell, regidor durant vuit anys a Roda de Berà i pare de l’actual alcalde

REDACCIÓ – Roda de Berà, 24/9/2021

Aquest divendres, 24 de setembre ha mort als 91 anys l’exregidor de l’Ajuntament de Roda de Berà Pere Virgili Gatell, que també era pare de l’actual alcalde rodenc. Virgili va ser regidor de l’Ajuntament de Roda de Berà durant dos mandats, entre els anys 1987 i 1991, amb l’alcalde Rafael Ciuró i el Grup Integrador Roda; i del 1991 a 1995, també amb Ciuró com a alcalde, però sota les sigles de Convergència i Unió.

Un home polifacètic en el món de la cultura

Durant la seva joventut, en la dècada dels 40, va conèixer l’arquitecte Josep Maria Jujol amb qui va tenir l’oportunitat de col·laborar en els treballs de restauració de la masia i de la capella de Mas Carreras. La manera de dibuixar d’en Jujol van despertar el seu interès pel dibuix i la pintura, i era autor de més de tres-cents dibuixos i autor del llibre Dibuixos a ploma de Roda de Berà, de racons i monuments del nostre municipi. En Pere era també un apassionat del teatre i va formar part de la companyia de teatre Lluis Marco durant molts anys.

L’estima pel seu poble, el seu caràcter vitalista i el seu esperit lluitador i incansable el van portar a ser un dels promotors de l’Expo-cançó, demanant l’ajuda de l’afamat periodista Luis del Olmo, juntament amb la resta de membres del comitè organitzador, perquè els ajudés a tirar endavant aquesta iniciativa durant catorze edicions, del 1972 al 1985. Arran de l’organització del festival, en Luis del Olmo es convertiria en un dels seus més estimats amics, una amistat que va perdurar en el temps fins als seus darrers dies.

Durant els últims anys es va abocar amb la creació, creixement i constant millora del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, al costat del radiofonista, sent el seu director des de la inauguració l’any 2012. Les banderes de l’Ajuntament de Roda de Berà onejaran a mig pal durant tres dies en senyal de dol.

Des del Torredembarra Actualitat volem traslladar el nostre més sentit condol a la seva família, amics i companys.

Foto: Una imatge de Pere Virgili Gatell. / JERONI ROCA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This