La Colla de Gegants i Grallers del Catllar participa en el 33è Aplec internacional a l’Alguer

REDACCIÓ – El Catllar, 23/9/2021

La Colla de Gegants i Grallers del Catllar prendran part del 24 al 26 de setembre en el 33è Aplec internacional que té lloc a la ciutat de l’Alguer, a l’illa de Sardenya. Aquest aplec internacional, que es desenvolupa en el marc de les Festes Sant Miquel de la localitat italiana, està organitzat per Adifolk Cultura Catalana.

La colla gegantera catllarenca, que marxen cap a l’Alguer, aquest dijous, 23 de setembre,, participarà a l’aplec amb els dos gegants nous i els cinc capgrossos. A la ciutat sarda tindran una agenda molt intensa, que començarà amb la plantada i presentació el divendres 24. El dissabte 25 al matí participaran en una cercavila i a la tarda ballaran conjuntament tots els gegants, capgrossos i imatgeria. Diumenge 26, tant el matí com a la tarda, ballaran sols els dos gegants i capgrossos catllarencs.

Un aplec que es fa des del 1988

Amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana, l’Aplec internacional s’organitza des de 1988. La primera edició es va fer a Amsterdam, amb el nom de l’Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups folklòrics. L’any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, va passar a denominar-se l’Aplec Internacional.

Cada edició de l’Aplec Internacional acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular, als quals encara cal sumar els centenars d’acompanyants que també formen l’expedició catalana. L’any passat es va haver d’ajornar a causa de la Covid-19.

Adifolk en són els organitzadors de l’Aplec Internacional, amb el suport i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Foto: La colla gegantera catllarenca en una sortida el gener de l’any passat. / COLLA DE GEGANTS I GRALLERS DEL CATLLAR

Share This