La Bibliomar d’Altafulla ha atès una mitjana de 30 usuaris per dia aquest estiu de pandèmia

REDACCIÓ – Altafulla, 23/9/2021

La Bibliomar d’Altafulla s’ha consolidat com a punt de lectura d’estiu al Parc de Voramar, lligat a la Biblioteca Municipal, i ha complert així amb els seus objectius principals de consolidació com a projecte cultural marcats en els seus inicis el 2013.

La Bibliomar ha rebut aquest estiu una assistència total de 833 usuaris en els 29 dies que s’ha obert al públic durant els mesos de juliol i agost, xifra que es tradueix en una mitjana de 30 usuaris per dia. Segons dades que es desprenen de la memòria realitzada per les responsables del servei, d’aquests s’han tramitat 24 carnets per a usuaris nous, nou com a carnet nou, i 15 com a carnet unificat.

De les xifres també destaquen els 236 préstecs de documents, material divers i publicacions que s’han tramitat al llarg d’aquest mes i mig que la Bibliomar ha estat oberta.

La memòria també remarca l’excepcionalitat d’aquest estiu on s’ha valorat molt positivament les mesures preses per la situació pandèmica, fet que ha permès tenir un major control de l’aforament limitat per les restriccions de la Covid-19. En aquesta línia, aquest estiu només s’han mantingut els conta-contes on se n’han realitzat tres sessions durant el mes d’agost, amb aforament limitat i distàncies de seguretat.

La connexió a Internet aquest estiu també ha estat un dels punts que s’ha subratllat, ja que ha permès l’accés al catàleg de la Biblioteca i d’aquesta manera, “hem pogut controlar molt millor les dades dels usuaris i els préstecs dels documents”, segons ha apuntat Rosalia Ciuró, responsable de la Bibliomar. Aquesta avenç “ha suposat una millora pel que fa a la cerca de llibres i l’orientació dels usuaris cap a altres biblioteques”.

Per acabar, els llibres més prestats continuen sent els de literatura infantil  i juvenil i el perfil d’usuari majoritari segueix sent el de les famílies amb infants que passen el període de vacances a Altafulla.

Foto: Una de les activitats que s’han portat a terme aquest estiu a la Bibliomar d’Altafulla, / AJ. ALTAFULLA

Share This