Altafulla es convertirà en seu de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV

REDACCIÓ – Altafulla, 21/9/2021

El coalcalde d’Altafulla i responsable de la regidoria de Gent Gran, Jordi Molinera; la regidora d’Educació i Salut, Gemma Maymó, i la coordinadora de les Aules de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria Isabel Miró, s’han reunit aquest dimarts, 21 de setembre, per abordar la incorporació d’Altafulla com a seu de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV.

Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat.  En aquest sentit, la URV dona una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, la gent gran, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès.

Precisament, un estudi recent de la Xarxa Vives d’Universitats i la Fundació Pere Tarrés demostra que la formació universitària sènior impacta positivament en la salut física i psíquica i en el benestar general de l’alumnat que cursa aquests estudis.  Conforme més anys fa que una persona està matriculada en un programa de formació universitària sènior, més beneficis hi percep, sobretot en termes de salut i relacions socials.

En aquest sentit, els enquestats reconeixen que cursar estudis a la universitat els ajuda a vèncer temors i complexos, reduir sentiments d’ansietat o depressius, superar situacions vitals traumàtiques (viduïtat, malaltia o pèrdua d’algun familiar), millorar la seua capacitat intel·lectual i de memòria, ser més tolerants i humils, més receptius a aprendre a fer servir les TIC, i a incrementar les relacions amb l’entorn més proper.

El 13 d’octubre s’obren les inscripcions

Del 13 d’octubre al 12 de novembre, es realitzaran les preinscripcions en cadascuna de les seus. Per tirar endavant la proposta al municipi hi haurà d’haver un mínim de 25 persones inscrites de cara al curs 2022 que s’iniciarà al gener.

Cada seu haurà de complir amb aquest mínim de 25 alumnes inscrits per poder tirar endavant la matrícula amb una conferència universitària al mes, de gener a desembre de 2022. Si se superen els 50 alumnes, se’n faran dues al mes, i s’anirà incrementant el número de ponències de manera proporcional.

El període de matriculacions s’obrirà al llarg del proper mes de desembre. El preu de matrícula per als nous alumnes es fixa en 35 euros, i de 20 euros, per als alumnes que han cursat el darrer curs 2020. El curs es divideix en tres trimestres: gener, febrer i març; abril, maig i juny, i octubre, novembre i desembre.

Foto: El coalcalde d’Altafulla i responsable de la regidoria de Gent Gran, Jordi Molinera; la regidora d’Educació i Salut, Gemma Maymó, i la coordinadora de les Aules de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria Isabel Miró, durant la signatura del conveni,/ AJ, ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This