Creixell viu novament la Processó del Pa Beneït després de l’aturada pel Covid-19 l’any passat

REDACCIÓ – Creixell, 19/9/2021

Un any més, la Processó del Pa Beneït de Creixell ha pogut sortir novament al carrer. Els nens i nenes més petits de la vila creixellenca, acompanyats dels que han fet la primera comunió enguany, han portat en processó les safates guarnides amb les coques cap a l’església. Les autoritats municipals, amb l’alcalde al capdavant, els han acompanyat la colla del Ball de Diables del Seguici popular i els músics de la Colla Fénix de Reus.

L’any passat, a causa de la Covid19, aquesta tradicional Processó del Pa Beneït no es va poder realitzar, com tampoc la del Santíssim Sagrament, que enguany tampoc s’ha fet. Aquest és l’acte més tradicional de la Festa Major del Santíssim Sagrament de Creixell. A l’acabar l’ofici solemne, a la plaça de l’Església es subhasta la coca del goig.

La Festa Major del Santíssim Sagrament, anomenada també de la Minerva, se celebra cada tercer diumenge del mes de setembre. El nom li ve de la confraria homònima, que es va fundar a Creixell el 26 de juliol de l’any 1620, a l’església parroquial de Sant Jaume de Creixell. Abans aquesta festa era la festa major grossa de Creixell. Es feia per commemorar que la verema ja s’havia acabat. Però quan l’agricultura i especialment el conreu de la vinya i el cotó a Creixell van deixar pas al turisme com a principal motor econòmic de la Vila, la Festa Major de Sant Jaume es va consolidar com la Festa Major Grossa del nostre poble.

Els concerts programats per fer a la zona esportiva finalment van tenir lloc al Casal Municipal a causa del mal temps.

Foto: Un moment de la Processó del Pa Beneït, / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This