La Fundació Onada, Dos Punts i l’Ajuntament d’Altafulla presenten el curtmetratge ‘Un riu naixerà’ el 17 de setembre

REDACCIÓ  – Altafulla, 14/9/2021

La plaça de l’Església d’Altafulla acollirà el pròxim divendres, 17 de setembre, a les 20 hores, la presentació del curtmetratge ‘Un riu naixerà’, produït per Dos Punts amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i la Fundació Onada.

‘Un riu naixerà’ és un retrat cinematogràfic de la desembocadura del riu Gaià a la platja d’Altafulla. La pel·lícula explora de forma poètica i sensorial aquells racons, llums, sons i històries del tram final d’un riu, un espai en constant transformació i amb un contingut simbòlic que ens connecta amb la força de la naturalesa, la tradicional font d’inspiració per reconèixer el nostre passat i el nostre present.

El curtmetratge està codirigit per Abel Fernández, Andrea González, Elena Sans i Verónica De la Torre. Es tracta d’un grup de persones usuàries de la Fundació Onada, de Torredembarra, sense experiència prèvia en la realització cinematogràfica, que s’endinsa en el format Super8 per observar, retratar i relatar a través de la filmació d’imatges.

Tot això, amb la co-direcció de Cristopher Ruiz i Ingrid Ferrer, de la productora Dos Punts, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altafulla i la Fundació Onada. El curtmetratge es va rodar a finals de març a la llera del riu Gaià i posa en valor les diferents mirades dels usuaris d’Onada amb l’entorn natural. Aquest mateix dia de la presentació del curtmetratge ‘Un riu naixerà’, es projectarà la pel·lícula ‘La tortuga vermella’.

L’Ajuntament d’Altafulla, a través de la regidoria de Cultura, que encapçala l’edil Gemma Maymó, hi ha col·laborat amb una aportació econòmica de 500 euros que va permetre atendre algunes necessitats logístiques del rodatge.

La Fundació privada Onada és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre que, des de l’any 1988, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb més dificultats de la comarca del Tarragonès.

Foto: Una imatge del rodatge del curtmetratge al darrer tram del riu Gaià. / CEDIDA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This