Impulsen un projecte d’inserció laboral de col·lectius amb risc d’exclusió per fer tasques de neteja

REDACCIÓ – Roda de Berà, 10/9/2021

L’Arc Serveis Assistencials, empresa que treballa amb el tercer sector, i Dones amb Iniciativa del Vendrell han iniciat un projecte de treball col·lectiu per a la inserció laboral en tasques de neteja en domicilis, oficines i edificis. La iniciativa té per objectiu la inclusió de persones amb risc d’exclusió del Baix Penedès i del Tarragonès, com ara víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat, joves o dones majors de 45 anys.

D’aquesta manera, L’Arc Serveis amplia els seus serveis habituals -com l’assistencial- i incorpora el servei de neteja a la promoció de la formació i l’ocupació  entre aquests col·lectius. La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que “la nostra intenció és regular perfils que no cotitzen i que acostumen a treballar en el fenomen de l’economia submergida, que acaba sent un motor de precarietat i que porta a l’abocament a futures “Dones Majors pobres””. En aquest sentit, defensa que el treball de la dependència i els serveis  és un sector habitualment “femení” que genera molta ocupació .

Formació i pràctiques

Les persones seleccionades faran formació i pràctiques: Treballaran les seves habilitats socials; realitzaran tasques específiques d’auxiliars de neteja; es formaran en el concepte i protecció enfront la Covid-19; aprendran l’ús de productes de neteja i desinfecció; salut laboral i ergonomia en el treball i realitzaran pràctiques laborals. Les formacions  s’impartiran en grups reduïts de quatre persones, dos dies a la tarda, i un tercer dia dedicat a les pràctiques, l’última setmana de cada mes.

Amb un seguiment laboral per part de la coordinació de l’empresa i a càrrec Encarna Alcaraz, formadora i dinamitzadora de les pràctiques i Marta Montferrer, treballadora social.

Les inscripcions

La durada del projecte serà de 8 mesos. La primera formació serà els dies 27 i 28 de setembre en torn de tarda. Les persones interessades hauran d’inscriure’s a L’Arc Serveis (c./ Dr. Oliver, 4, del Vendrell) o per telèfon al 977.43.35.34. Aquí se’ls informarà de com fer la inscripció.

La gerent del L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, considera que l’ocupació i la formació, tant de dones majors de 45 anys com de col·lectius amb risc d’exclusió, “ja forma part del compromís d’ocupabilitat, inclusió i sensibilització social de l’empresa”.

Foto: L’Arc Serveis Assistencials ha sumat esforços amb Dones amb Iniciativa del Vendrell en un nou projecte. / L’ARC SERVEIS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This